dimecres, 20 d’octubre del 2010

MAINAR VA REBUTJAR REPETIR DE CANDIDAT


El secretari d'Organització de l'agrupació local del PSPV de Simat, Luis Ferrando, ha emés un comunicat en el que afirma que va demanar a l'actual portaveu a l'ajuntament, Eladi Mainar, la seua continuïtat al capdavant de la llista, i este la va rebutjar.
Ferrando diu en la nota que el primer dia en què es va encetar el procés per a l'elecció del cap de llista, Eladi Mainar va posar el seu càrrec de portaveu a disposició de l'agrupació i va anunciar que faria un pas enrere en el cas de que altra persona expressara la seua disposició a encapçalar la candidatura.
Ferrando va demanar a Mainar que optara de nou a l'alcaldia, a la qual cosa l'exalcalde i ara portaveu municipal va respondre que només ho faria si disposava del recolzament unànim de l'agrupació local. Com no va ser així, Mainar va renunciar en un gest que Ferrando qualifica de "valentia política".
Només després, segons Ferrando, va ser quan l'agrupació local es va reunir per contemplar les distintes opcions, entre les que es va imposar la de David Mogort, "qui ha rebut ara el suport de tota l'agrupació per a ser candidat a l'alcaldia".
Fins ací la "nota oficial". Ara s'imposa l'analisi amb el segell personal i intransferible d'Arc Iris. Si hi ha una cosa que no se li ha reconegut a Eladi Mainar ha estat el procés de renovació que va impulsar en la candidatura municipal en 2007. Va imposar tot de cares noves a la llista, i va ser ell mateix que va incloure a David Mogort en el segon lloc de la candidatura. En tots els llocs d'eixida hi havia cares noves i joves, com ara Fani Gregori i el mateix Luis Ferrando, que ocupava la quarta plaça. Els mamuts i aquells que havien demostrat que no estaven en política per servir, sinó per servir-se, van quedar relegats o fins i tot exclosos -cal recordar que Mainar ja va abandonar un govern presidit per Palomares Andrés en 1992-, i eixe potser haja estat un motiu pel que Mainar no ha tingut ara el recolzament unànim que demanava per a repetir. Aquells que sabien que amb Mainar no tenien opció, s'han decantat per David, i eixa és una hipoteca que arrossega el nou candidat, i de la que s'haurà de desprendre si no vol tornar a la casella d'eixida. No és una bona targeta de presentació haver estat nominat candidat amb el suport dels de sempre. Per tant, Mainar, com tots, tindrà coses bones i dolentes, però el procés de renovació que va encetar al PSPV, de moment, s'ha frustrat.
Ni tan sols els mals resultats electorals de 2007 es poden atribuir a Mainar. En particular, Arc Iris creu que va ser la gestió anterior del PSPV la que va portar a la devallada, entre altres motius que hi van confluir, com el canvi de candidat al PP. Era preferible un procés de depuració al PSPV; encara que fóra a costa de mals resultats electorals, que no una victòria electoral amb els de sempre manejant els fils.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

gerardo no t'aclareixes, treballes pel PPSOE.
Critiques als protectors de David.
Critiques a Esquerra amb passió.
Crittiques a Eladi. Al Bloc...

No serà que hara vols cobrar del PP.
I així donar-li la faeneta al teu Marc. Gerardo aclaris-te.

Com diu alguna, ni peix ni carn,
mentre quede marisc.

Anònim ha dit...

La paraula faeneta es de DAVID ¿No?
jajaaaaaaaajaaaaaaaaa.

un mec ha dit...

desde cuant esta marc en el paro?

Anònim ha dit...

A mi em pareix que gerardo si que s'aclarix, més de lo que alguns voldrien. Més clar aigua.

Anònim ha dit...

De veritat has vullgut dit Marc?
Jo tinc amistat amb ell, i porta 25o 30 anys treballant a l'empresa privada.
no crec que necessite cap faena

Anònim ha dit...

Gerard, defensar lo indefensable, o siga, MAINAR, és producte de la nómina que cobres, jo tindria vergonya de escriure aquestes coses

Anònim ha dit...

T'has deixar per dir, que la seua retirada pot ser perque al poble ningú el vol.

Anònim ha dit...

La nomina igual la paga mainar que mogort.