dilluns, 12 de març del 2012

OCUPACIÓ DE LA SÈQUIA DEL MOLÍ DEL PLA


Obres al Molí del Pla.

El Molí del Pla, una construcció del segle XVII ubicada al Camí de Mig l'Horta, al terme de Tavernes, està en restauració, però la recuperació no serà completa. La sèquia que alimentava el Molí ha estat ocupada els darrers anys pels conreus de vora camí o simplement s'ha cobert d'enderrocs i deixalles per tal d'ampliar el camí. Fa només tres o quatre anys la sèquia encara existia perfectament delimitada.
El canal vorejava el camí de Mig l'Horta per la vessant sud i anava fins al Molí, on després de moure la mola es deixava anar al riu. Ara està ocupada pràcticament en la seua totalitat, i fins i tot el barranc del Motor de Morant, en terme de Benifairó, ha estat convertit en gran part en camí, ocupant també domini públic.
La sèquia, com el Molí, eren propietat del Monestir de la Valldigna, i per tant la seua restitució correspon al conjunt dels valldignencs. Una nova tasca per a la Mancomunitat, si és que té ganes de fer alguna cosa que no siga editar calendaris i organitzar sopars i misses. Es tracta de domini públic que ha estat ocupat, i pertoca a les autoritats reclamar la seua titularitat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Xé que teniu contra sopars i misses,allí no es depren res dolent,tot el contrari.

Anònim ha dit...

Jo lo que tinc contra les misses es que les organitzen els poders públics, siguent com son un estat aconfesional.
I lo que tinc contra els soparots es que fins fa poc, els pagàvem entre tots (ara no sé).

Anònim ha dit...

ara tambe