dissabte, 20 d’abril del 2013

FISCALIA DE MENORS OBRI UNA INVESTIGACIÓ PER DETERMINAR RESPONSABILITATS EN L'INCENDI DE BARX


La Fiscalia de Menors de València ha obert una investigació per l'incendi declarat el 25de març en Barx, en el qual es van identificar a dos menors de 12 i 15 anys per la seua presumpta implicació. L'objectiu és depurar possibles responsabilitats.
El foc es va declarar el passat 24 de març i en total va calcinar 226 hectàrees de terreny de tres termes municipals. La recerca de la Guàrdia Civil va culminar amb la identificació de dos menors, de 12 i 15 anys, per la seua presumpta implicació en l'origen del foc, ja que suposadament es trobaven en el lloc jugant amb uns petards.
La Guàrdia Civil va posar aquests fets en coneixement de la Fiscalia de Menors, a la qual també va remetre el corresponent atestat. Paral·lelament, va prosseguir amb les seues recerques.
Ara, el ministeri públic ha acordat obrir diligències de recerca, amb l'objectiu d'esbrinar si va poder haver-se comès algun tipus de negligència. En el cas del menor de 12 anys, seria inimputable per edat.
Sobre aquest tema, el conseller de Governació i Justícia, Serafín Castellano, va indicar, després d'haver-se donat per controlat l'incendi, que calia esperar al fet que la Guàrdia Civil concloguera la recerca per a aplicar la legislació. "No cal aventurar-se", va assenyalar.
En aquesta línia, Castellano va indicar que calia esperar a la recerca per a confirmar si els menors identificats mancaven de permís per a tirar petards i, en aqueix cas, determinar elements com l'edat dels acusats i la classe de petards, per a fixar la responsabilitat.
L'incendi forestal va afectar a 266 hectàrees dels termes municipals de Barx, Xeresa i Simat. Com a conseqüència del foc, es va haver de desallotjar per prevenció a una residència i dues urbanitzacions.