dimarts, 22 de juliol del 2014

EUPV PRESENTA UNA PROPOSICIÓ A LES CORTS PER A PROHIBIR PER LLEI ELS BOUS AL CARRER

 

La diputada autonòmica d'Esquerra Unida Esther López Barceló ha anunciat que el seu grup parlamentari presentarà una Proposició No de Llei (PNL) en les Corts Valencianes per a exigir la prohibició dels 'bous al carrer', perquè considera que "estes festes només comporten un alt nivell de perillositat, causant morts i ferits de gravetat". "Ens temem que en molts casos no es complixen les normes de seguretat i que suposen, a més, el maltractament dels animals", ha asseverat.
   La parlamentària ha avançat esta iniciativa després de conéixer l'últim cas ocorregut el passat 12 de juliol a Picassent (València), on una xica va patir una agafada en les festes d'esta població.
   "El Consell ha de plantejar-se una vegada per totes la prohibició dels bous al carrer, una festa que tots els anys causa ferits de gravetat i morts. L'agafada del toro a una jove en Picassent fa uns dies és l'últim terrible exemple. Hauríem de prescindir d'estes festes que, de la mateixa manera que altres, suposen perillositat i el maltractament d'animals", afirma López Barceló.
   En la mateixa línia, la representant d'Esquerra Unida  assenyala que la prohibició d'estos esdeveniments festius "no es pot considerar com a un atac a les tradicions, sobretot quan es posa en perill la vida de les persones i els drets dels animals".
   "S'ha de modernitzar la festa, adaptar-la a les normatives europees contra el maltractament d'animals i convertir-la en respectuosa per damunt de tot", manifesta.