dimecres, 6 de maig del 2015

DE CARA AL 24-M

Divendres arranca una campanya electoral precedida per una precampanya de tan baixa intensitat que no sembla ni precampanya. Encara hi ha formacions que no han presentat ni candidatures ni programes. El PP sembla anar de sobrat i les novetats a la seua candidatura són mínimes. No es coneix ni el programa, però si ens remetem als darrers quatre anys potser no vaja més enllà de la gestió ordinària, sense objectius nítids a llarg termini. 
Esquerra Unida ha estat el primer en presentar la candidatura. Manté el cap de llista però inclou nombroses novetats a la resta de la candidatura, i li ha fet lloc a persones vinculades a Podem. La seua previsió és millorar resultats i augmentar el nombre de regidors.
En això està també el PSPV. La seua previsió és a l'alça, sobretot perquè més a la baixa és complicat. Els socialistes volen recuperar la borsa de fidels que van pegar a fugir, i han conformat la llista més renovada de totes les que concorren. Els falta, ara per ara, discurs, però els ajudarà, potser, l'explosió de casos de corrupció al PP valencià. 

A Compromís la vella guàrdia està de retirada però ha deixat de lloctinent a un candidat a alcalde que ja ho va ser fa tres dècades. No ha presentat llista ni candidatura, ho farà divendres, dia d'inici de la campanya. Les seues opcions estan vertaderament minvades per l'actitud que històricament ha mostrat. No es sap si ho ha fet més mal en les diferents etapes que ha estat a l'oposició o quan ha tingut responsabilitats de govern. Està llastrat encara per l'infructuós govern tripartit. 
Esquerra Republicana ha canviat de marca (Per Simat-Acord...) amb la intenció de donar la impresió d'amalgama, però la candidatura presentada no es correspon amb eixe paraigües heterogeni en forma de casa de tots. Ha canviat de cap de llista, la qual cosa haguera estat una bona notícia per a Esquerra Republicana si no haguera quedat tot a casa. El poc que ha desgranat del programa no li ha fet cap favor. A l'acte de presentació el regidor va demanar explicacions de perquè no s'ha aprovat este mandat el PGOU, quan ell això ho pot explicar perfectament: en quatre anys de regidor d'Urbanisme tampoc el va aprovar. 
Amb tot i més, l'única incògnita és conèixer si el PP serà capaç o no de revalidar la majoria absoluta. I si no la revalida, saber si l'esquerra serà capaç de fer un govern d'enemics irreconciliables. 
L'enquesta que ha fet Arc Iris, i que detallarem en uns dies, no deixa clar que el PP vaja a revalidar la majoria absoluta, però podria revalidar-la. 

16 comentaris:

Gent del camp de Simat ha dit...

Segons el article el unic partit que eu ha fet tot be es Esquerra Unida. Victoret, que el compre qui no el conega, que en Simat tots mos coneguem be. Mira la gestió que s'han fet els ultims cuatre anys, s'ha reduit el deute municipal, s'han realitzat inversións, o no. I sobre tot s'escoltat a la gent, molt important, y no vaig votar a Sebastian com tu creus.

Anònim ha dit...

Llegint-te, mai puc pensar que anares a votar a Sebastián. És més, crec que no hi ha partits prou d'esquerres per a les teues preferències.

Gent del camp de Simat ha dit...

Pues pots estar ben segur que no el vaig votar. Una cosa es votar a una persona o partir, i altra reconeixer lo que fan les persones. Altra cosa es pensar que els teus tot eu fan be i els que no son del teu agrado tot eu fan mal.

Anònim ha dit...

i a sant de qui ò a quin sant ,tù t'auto proclames ,com a portaveu de la gent del camp?
no conec jo cap grup ni asociaciò amb eixe nom i molt menys que tinga un portaveu salvapatries en benefici de "la gent del camp".

Anònim ha dit...

Es una errata,
no vol dir Gent del Camp,
vol dir Gent de Camps

Gent del camp, O treballador agricola ha dit...

Yo no represente a ningu, sols a mi,i defenc els meu interes com a persona que trevalla al camp, per a ser mes exacte com a la llaurador. No poses en la meua boca coses que yo no he dit.

Anònim ha dit...

S'ha reduit el deute municipal? tu no tens ni idea del que dius.
http://www.foro-ciudad.com/valencia/simat-de-la-valldigna/mensaje-11285292.html

Gent del camp de Simat ha dit...

Preguntau en el Ajuntament, al Sr. Secretari, no en els diaris. Es public i pot mirar tot el que vullgues. El Secretari te la obligacio de certificar els conters el últim dia antes de eleccions, i no crec que diga mentires.
Veges cuant tarda en pagar el Ajuntament, menys de 15 dies, sera perque no te dines.

Gent del camp de Simat ha dit...

Acabe de vore el article, i esta molt clar, dades del 31-12-2013. Crec si no m'enganye que estem en May del 2.015. A lo millor estic malt informat.

Anònim ha dit...

Tens raó estem en may, jun i jul ja vindran:
Les dades d`atur també són molt positives Com el deute que per tu baixa o lÍBI que diuen els peperets que abaixa).
No li les he preguntat al secretari, les busque en la pag de la Generalitat.

Fecha Valor (personas Paradas)
30/04/15 241
31/03/15 226
31/03/14 261
31/03/13 278
31/03/12 256
31/03/11 196
31/03/10 191
31/03/09 187
31/03/08 125
31/03/07 84

Anònim ha dit...

i com a llaurador,quins son eixos grans interesos per a defendre?.tan pagat mes per les taronjes,?tan baixat el preu dels abonos?o el de l`aigua de rec?etc.etc...a lo millor a tu com a llaurador i l`unic de simat que treballa al camp tambe tan baixat l`IBI.o et preguntaren que et pareix cambiar els dies de festes.o a quin pare de regidor/a,et pareix millor per a ferlo fixe a l`ajuntanent,segurament et pareixeria genial la persona que triaren al final,encara que vixca en un xalet de collons de mico i seria el que mes falta li feia el puesto.
o sera una errata com diuen per ahi.ets gent de camps(amb tot el que implica)

Anònim ha dit...

També pot ser li pareix prou merit per instal.lar la gespa del camp ser pare de regidor. O no complir les bases de la concessió del bar de la piscina si eres pare de regidor.

Anònim ha dit...

Cuanta enveixa vec en este blog. Es la última vegada que entre.

ARC IRIS SIMAT ha dit...

ADÉU.

Anònim ha dit...

Home enveja un poc si que en tinc per no ser del pp i no tindre una fanecaeta de garrofers propet del calvari i que me la paguen a 30.000€.

Anònim ha dit...

SOLS UNA COSA CUANS LLOCS HA CREAT DE TREBALL EN 4 ANYS DESPRES A L´ESTIU SOLS TENEN DRET DE TREBALLAR PER A L´AJUNTAMENT AQUELLS QUE TENEN ELS CUPONS AGRARIS QUE EL QUE ESTA PARAT I NO HA TREBALLAT EN TOT L´HIVERN NO TE DRET A TREBALLAR PA L´AJUNTAMENT ?.LES ACTUACIONS ALS BARS DE QUINA REGIDORIA IXEN ALGU MEU POT DIR?.
PAGUEM UNA CONTRIBUCIO MES CARA QUE EN TAVERNES PER QUE?.
ESPERE QUE ESTES ELECCIONS LA GENT ES PARE A PENSAR I DECIDIXCA ALGO POSITIU PER AL POBLE
AL POLIESPORTIU ABANS ERA TOT GRATUIT ARA TENIM QUE PAGAR PER GASTAR LES INSTALACION SOLS ES UN 1 EURO PERO MES BARAT ES NO PAGAR NO?