dilluns, 13 de juliol del 2015

DE SOUS I MITGES VERITATS


Article de Marc Cabanilles

Fa uns dies, un titular del periòdic Levante-EMV: "L'alcalde d'EU de Simat cobra un 20% més que l'anterior del PP", ha vingut a demostrar com la manipulació informativa, les mitges veritats i l'afany de protagonisme de la premsa, enverinen i distorsionen la convivència i relacions de tot un poble.
Abans de continuar, aclarim un concepte: Què són els diners públics.
Diners públics són tots aquells diners que entren o ixen de la caixa de les institucions públiques, siga el govern central, les comunitats autònomes, les mancomunitats o els ajuntaments.
Doncs bé, de diners públics, l'actual alcalde d'EU de Simat, cobra (net) 1800 euros/mes, dels quals lliura un 10% (180 euros) al seu partit, quedant-li al final 1720 euros.
Seguim parlant de diners públics, per a dir que l'anterior alcalde del PP, cobrava (net) 2100 euros/mes (1500 de l'ajuntament i 600 de la inútil mancomunitat), sense que es tinga constància de si lliurava alguna cosa al partit o ho ingressava íntegrament.
Podem seguir parlant de diners públics.
L'actual alcalde d'EU de Simat, com a funcionari de la Generalitat, cobrava (net) 2200 euros, amb la qual cosa, el seu accés a l'alcaldia li ha suposat perdre 480 euros cada mes.
L'anterior alcalde del PP, com a treballador agrícola supose que cobraria 800, 900 o 1000 euros al mes, i això vol dir,  que una vegada  va accedir a l'alcaldia (2100 euros/mes), més que va duplicar el seu sou.
I jo pregunte:
Quin "idiota" deixaria un bon treball en la Generalitat de 8 hores, per a passar a un treball de 24 hores (li paren pel carrer, en els bars, li van a buscar a casa), cobrant quasi 500 euros menys cada mes?.
Quin "idiota", en els seus últims anys de cotització, acceptaria una baixada en la quota de cotització, que al final li suposarà una pensió més xicoteta quan es jubile?

Doncs bé, eixe "idiota", l'actual alcalde d'EU de Simat, té la sort de compensar eixa "idiotada" amb altres coses més valuoses, com són l'honestedat impecable, la coherència amb les seues idees, la solidaritat en les seues actuacions, la proximitat amb tots els veïns i veïnes, la nul·la ambició de poder i diners, disposar d'un excel·lent equip de gent al seu costat, i sobretot, poder presumir de no tindre entre les seues amistats corruptes de tot pelatge, tipus Camps, tipus Rus, tipus Blasco, tipus Cotino,.....

Als qui han volgut deixar a l'actual alcalde d'EU de Simat com un "idiota", i damunt com el "roïn de la pel·lícula", els ha eixit el tir a l'inrevés, perquè gràcies a ells, s'han aclarit diverses coses:

1) L'assumpte dels sous, que ja tot el mon sap.

2) Un desesperat intent de desprestigi de l'actual alcalde, basat en el ressentiment i l'enyorança de sous duplicats.

3) També ha quedat clar que necessitem d'uns quants "idiotes" com l'actual alcalde d'EU de Simat, perquè els "sabuts" ja sabem el que ens han deixat (corrupteles pertot arreu, balafiaments, Bancaixa en fallida, el Banc de València regalat, formules 1, copes Amèrica, terres mítiques, bosses de "Louis Vuitton",  depuradores saquejades,....).

4) I per últim, que una altra forma de periodisme és possible, urgent i necessaria. Un periodisme al servei del poble, i no al servei de la intriga i de la manipulació amb l'única finalitat de crear polèmica i poder vendre més.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Li voti les passades eleccions, però com que no vull que perdi poder adquisitiu treballant per Simat, no li tornaré a votar mai.

Anònim ha dit...

Efectivament, tu vota-li a un altre que guanye poder adquisitiu, tipo Sebastia que va duplicar el seu sou.
Quantes coses tenim que vore, senyor !!

PODEM SIMAT ha dit...

Desde Podem Simat fem pública la nostra repula per l'ús partidista i mentider dels mitjans de desinformació i dels seus palmers, no li han donat ni els 100 dies de rigor i ja començen els atacs a un Alcalde que encara no ha començat la seva tasca al capdavant del consistori i que almenys una cosa si ens ha demostrat (almenys a nosaltres). NO és un jornaler de la política.

Anònim ha dit...

Un periodime net que borra lo que no l'interesa.

Anònim ha dit...

estic flipant. Els d'Esquerra Unida utilitzant arguments del PP!! L'argument de que jo mereixc cobrar tant i quant perque fora de la política cobrava tant i quant i vull tanta jubilació es de risa. Per eixa regla de 3 hi haurien polítics pujant-se el sou 10 vegades més més. Si Víctor volia ser alcalde tenia que haver pensat abans:
- Que es necessari transparencia, i així com és el 1er en posar a bombo i platillo les bonançes del seu programa, els simaters no es mereixen que li amaguen estos 'detalls'
- Quan es planifica la financiació que requereix cada partida de l'ajuntament, es fa en funció, per exemple, de la situació económica tant de l'Ajuntament com de la gent, de quants habitants té el poble (Colau cobra menys de 3.000 dirigint un Ajuntament de 2 milions d'habitant), necessitats de Simat en esta legislatura, etc... i no en funció les aspiracions económiques privades
- Que la política és un servei al poble que decideixes solidàriament fer en un periòde de la vida (el temps dels polítics professionals ja està passant a la història), i si et pareix que cobrar un sou normal es fer el 'idiota', dona pas a altres que es senten més a gust i personalment realitzats que tu. A més, deuria donar mil vegades més vergonya si el teu partit és Esquerra Unida

Anònim ha dit...

Flipar es pot flipar e qualsevol cosa,depen dels interesos.
Resulta que l'anterior alcalde cobrava 2100 euros (600 d'ells amagat de la mancmunitat) i ningu diu res. Ara este ne cobra 1800 (aprovats publicament per tres partits) i li cau el mon damunt.
Es nota l'amargor i l'enveja d'haver perdut un poder que sembla que es pensaven que ja tenien per sempre.
Hala a continuar flipant, que aixo costa poc.

Anònim ha dit...

La nova generació d'Esquerra Unida sou els 'y tu más', ja pareixeu el PPSOE. Després furteu mitjançant targetes black, pero com els altres furtaven més... pues está ben fet