dijous, 3 de setembre del 2015

L'ALCALDE TITLLA "D'ACTE D'INCIVISME" L'ATAC A LA PEDRA COMMEMORATIVA DE LA TROBADA D'EXCURSIONISTES DELS PAÏSOS CATALANS


L'alcalde de Simat, Víctor Mansanet, ha titllat "d'acte d'incivisme" l'atac que ha patit la pedra commemorativa de l'Aplec Excursionista dels Països Catalans, que es va celebrar a Simat en 2009. Mansanet no ha volgut atribuir cap rerefons ideològic als desperfectes que ha patit el monument, que ha aparegut amb la inscripció coberta de pintura negra efectuada amb esprai.
L'alcalde considera que atribuir d'entrada al fet intencionalitat i premeditació amb motivacions ideològiques seria, a més d'un fet greu, atorgar una repercusió que és justament el que buscarien els autors en el cas de que es tractara realment d'un atac per motius ideològics. Tot i això, es tractarà per tots els mitjans de determinar l'autoria. 
L'Aplec Excursionista dels Països Catalans es va celebrar en la seua edició 33 els dies 4, 5, 6, 7 i 8 de desembre amb dues seus, Simat i Benifairó. En eixa edició es celebrava l'aniversari de l'arribada a les comarques centrals del País Valencià dels repobladors mallorquins, per la qual cosa es va convidar a la potent xarxa d'entitats excursionistes dels Països Catalans a acudir. En els dies posteriors el govern local, llavors comandat per PSPV, Compromís i Esquerra Republicana, va immortalitzar la trobada amb un rètol escolpit en pedra, en una decisió polèmica pel cost de l'escultura. 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Esta seria una de les decisions que prengué el PP en l'esmorzarot.
Ara vorem quines altres sorpreses mos tenen prepapraes.

Anònim ha dit...

Això segurament és el que fan gent com tu. Les persones que estan en el PPSimat són gent amb més categoria. Si hagueren volgut en esta legislatura l'hagueren pogut llevar no s'han calfat el cap en plaques i inauguración han treballant pel poble. I sóc de Simat votant del PP.