dijous, 4 de febrer de 2016

EL GRUP MUNTANYA VALLDIGNA SENYALITZA LA SENDA DEL TORO


                                                              Foto: Vicent Màñez
L'Ajuntament de Simat de la Valldigna aposta fort per mantindre i difondre el seu patrimoni Senderista, i per esta tasca està comptant amb la col•laboració del Grup Muntanya Valldigna. Recentment s'han senyalitzant el sender PR@-CV 50 “Del Toro”, que des de feia molts anys desprès de la seua homologació per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valencia, estava per senyalitzar. La senyalització s’ha fet amb senyals de fusta amb la finalitat de tindre una major durabilitat, ja que les de ferro al rebre els vents de la mar s’oxiden ràpidament.Amb aquesta actuació tant l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, com l’entitat de la Valldigna, han marcat i senyalitzat una sèrie de rutes senderistes, amb la finalitat de promoure i donar a conèixer els valors Paisatgístics Monumentals i Històrics del municipi.
La ruta principal de la senda és circular amb eixida i arribada de la mateixa població. Comença en el mateix centre de la població del carrer de l’Om, on s’ha instal•lat un panell informatiu de totes les rutes existents. La senda principal té un recorregut aproximat de 11 Qm. amb un desnivell acumulat d’uns 1.050 metres, el temps que s’estima per a realitzar-lo és d’unes 4 hores, i la dificultat de la ruta està cataloga com alta degut al fort desnivell que s'ha superar, del seu començament situat en la mateixa població, fins que arriben al Pla del Toro. S’han inclòs una sèrie de variants i derivacions que ho fan més atractiu, augmentant els recorreguts pel senderista. Algunes derivacions duen a llocs com ara la Creueta de Toro, al punt geodèsic de Mirador de 590 metres, d’on es pot gaudir amb impressionats vistes paisatgistes de les dos valls de la Valldigna, la de Barx i la Valldigna. També s’ha inclòs una altra variant, molt demandada pels muntanyencs, que arriba fins al Pla de Corrals, una ruta senderista recuperada per voluntaris de Simat. Altres derivacions portem a zones com la font de Puigmola al terme de Barx, així com a recórrer el Barranc de les Tres Cases, on hi ha censats un total de sis forns de calç, un d’ells recuperat recentment i que té molt bona acceptació tant pels senderites, turistes i xiquets dels col•legis que el visiten per conèixer la història i la seua vinculació en les muntanyes. Tot este conjunt farà de la senda PR@-CV 50 “del Toro” un referent en la Valldigna així com un atractiu més pels muntanyencs, ja que la totalitat del seu recorregut va per sendes de muntanya.
Des de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna i el Grup Muntanya Valldigna, estan convençuts que aquesta senda homologada ajudarà a aconseguir que molts muntanyenc, excursionistes i turistes, puguen visitar els paratges de Simat de la Valldigna, amb la garantia que donen les sendes homologades.