dijous, 10 de març del 2016

DIA DE LA VALLDIGNA SENSE MISSA "OFICIAL"



Durant anys, en la celebració del Dia de tots i totes les que habitem en aquest racó del món, les institucions públiques (ajuntaments, mancomunitat, fundació Jaume II), han permès, donat carta blanca, o programat actes de l'església catòlica en un recinte civil com és el Monestir de la Valldigna, allunyant-se de la neutralitat que com a institucions públiques els correspon en un estat aconfessional.

Des d'Arc Iris portem anys demanant a aquestes institucions que la seua actuació s'adeqüe al respecte mutu, a la igualtat de totes les idees i creences (inclòs el dret a no creure) i a la neutralitat de l'espai públic davant aquestes idees i creences.
Una vegada més enguany, enviàrem la petició per escrit tant a la Mancomunitat, com als grups polítics de les poblacions de la Valldigna, i encara que no creiem que açò haja sigut la causa, ens felicitem, i felicitem a aquestes institucions públiques, pel fet que hagen desaparegut del programa oficial, els actes religiosos, que tenen tot el dret de celebrar-se, però sempre dins de l'àmbit privat i en els seus locals, bé siguen temples o mesquites.
És un xicotet, però significatiu pas, en la construcció d'una societat on la convivència es base en el respecte mutu, la igualtat de totes les creences (o no creences) i la neutralitat dels espais públics.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Ya esteu contents. Lo mes important es que no es fasen mises al monestir. Els empleos que va prometer tota l'esquerra, totes les millores socials, tot bufar en caldo gelat. Pero aixo si, mises en el monestir "res de res". Cuanta mentira, a per ser el Sr. Alcalde encara no coneix als nous propietaris de la COSIVA, te molta feina, canviant el despatx i posant al Xe Guevara, aixo si que te temps.