dimarts, 5 de juliol del 2016

PP I PSPV ES RETROALIMENTEN


El Grup Parlamentari de Podem havia presentat a les Corts Valencianes una iniciativa per modificar l'Estatut d'expresidents i retirar els privilegis als qui han ocupat el càrrec, els qui a més de formar part del Consell Jurídic Consultiu tenen dret a oficina estable, cotxe, personal adscrit i assignacions econnòmiques. En eixa situació es troben Joan Lerma, Eduardo Zaplana, José Luis Olivas, Francisco Camps i Alberto Fabra. No obstant, la proposició ha ensopegat amb la negativa de PP i PSPV. 
A més, a Podem sospiten que la iniciativa ha estat deliberadament retardada als calaixos, on ha dormit durant mesos al so de les canços de llit del secretari d'Organització socialista, Alfred Boix. 
A meitat de juny la Comissió de Règim de les Institucions de les Corts va aprovar, amb els vots de PP i PSPV, que els expresidents de la Generalitat seguisquen formant part del Consell Jurídic Consultiu i tinguen també una oficina estable. Podem, promotor de la iniciativa de modificar l'estatut dels expresidents, va votar en contra i va lamentar que "els dos grans partits perpetuen les portes giratòries i que s'haja desaprofitat aquesta oportunitat per a suprimir privilegis".
Ara el dictamen de la comissió arriba esta primera setmana de juliol al ple de les Corts, i es previsible que l'autor de la proposició, Podem, s'abstinga per unes modificacions introduïdes pels dos únics partits que han governat la Comunitat, i que al seu parer desvirtuen la proposició. 
Amb les modificacions introduïdes, els expresidents mantindran l'oficina estable que tenen ara, encara que hauran de rendir comptes de la seua activitat i de les despeses que generen. També seguiran pertanyent al Consell Jurídic.
Populars i socialistes han votat a favor. Des del PSPV, Manuel Mata ha explicat que amb la seua presència es dóna prestigi a aquesta institució i que no pot suprimir-se pel fet que alguns expresidents hagen tingut comportaments indignes.
En la mateixa línia s'ha expressat Jose Juan Zaplana, del PP, qui assegura que els expresidents assessoren al Consell Jurídic i no representen als seus partits, sinó que defensen els interessos de tots.
No obstant açò, Podem no accepta la reforma perquè manté eixa oficina estable i la presència dels expresidents. Reconeixen que s'han millorat algunes coses de l'estatut actual, però acusen als socialistes i als populars de perpetuar la "vella política" i de blindar uns privilegis que no haurien de tenir.