dimarts, 11 d’octubre del 2016

DAVANT L'ASSEMBLEA D'EUPV

Dissabte 15 d'octubre EUPV té una assemblea decisiva en la qual ha de decidir viure, o sobreviure al llom d'altres formacions politiques que han sabut teixir un discurs més atractiu. Es preveu un xoc entre el PCPV i altres sensibilitats, però per sobre hi ha la possibilitat de reprendre un projecte amb personalitat pròpia que disposa d'una base social minvada però important. 
Militants d’Esquerra Unida “de totes les sensibilitats” afins a Alberto Garzón, tant pertanyents al PCPV com independents de diferents comarques valencianes, han treballat en l’elaboració d’un manifest que recull l’EUPV “que necessitem i els mecanismes de què ens hem de dotar per a construir una eina que siga útil per a la ciutadania, en una aposta ben clara per la renovació, la feminització i la comarcalització de la nostra organització”, apunten.
Així, asseguren que estan units “per la necessitat de continuar construint l’esquerra que necessiten els sectors més desfavorits” de la Comunitat Valenciana i que han desenvolupat un procés “col·lectiu, de baix cap a dalt, perquè no és possible una nova etapa en la nostra organització si no es dóna la paraula als afiliats”. De la mateixa manera, també van conformant la seua candidatura per a presentar-la en l’assemblea de dissabte 15 d'octubre.
En aquesta proposta s’uneixen càrrecs públics de diferents ajuntaments, diputacions i del Parlament Europeu, membres de moviments socials, de l’àmbit sindical, militància de base de totes les comarques valencianes, activistes feministes, ecologistes, animalistes i lluitadors per la diversitat, “també persones del món de la cultura, l’escriptura o el periodisme s’hi sumen”. I entre elles hi ha “la gent que ha fet possible les confluències i la que va lluitar per aconseguir-ho allà on lamentablement no va ser possible”.
D’aquesta manera, comenten que s’han organitzat “amb un mateix propòsit: construir una organització que il·lusione i que tinga la capacitat de tornar aquest moviment polític i social al centre del conflicte per a aconseguir que, en cada racó del nostre país, totes i cada una de les persones que formen EUPV treballem unides i orgulloses per a transformar l’abús”.
I conclou el manifest: “A escala estatal, Alberto Garzón ha sabut renovar i configurar una organització federal que valore i cuide la gent, a generar espais de compromís, amabilitat i combativa alegria, alhora que donava la veu als canvis demanats per la gent comuna: més participació, més horitzontalitat i més democràcia”.