dimecres, 7 de juny del 2017

ARC IRIS DEMANA QUE ELS RESPONSABLES DE LES URBANITZACIONS IL·LEGALS PAGUEN LA LAMINACIÓ DEL RIU VACA


Compromís està insistint en tots els fronts institucionals, instigat des de l'Ajuntament de Tavernes, per a que el Govern central es faça càrrec dels 47 milions d'euros que costaria executar les obres de l'anomenat projecte de laminació del riu Vaca, i que en el fons consisteix en posar remei a una malifeta urbanística a càrrec dels diners públics.
Arc Iris demana a la resta d'ajuntaments de la Valldigna que exigisquen responsabilitats patrimonials als autors de les urbanitzacions il·legals de Tavernes alçades en sòl inundable, i que els 47 milions d'euros de la laminació es destinen a altres projectes més beneficiosos per al conjunt de la Valldigna. 
El consell de ministres  a data 21 de desembre de 2012 va establir que s’havia de fer efectiva una revisió de totes les actuacions pendents d’execució de l’empresa ACUAMED i en gener de 2015 els ajuntaments de la Valldigna i Xeraco van ser notificats de la suspensió del projecte «Laminació i millora del drenatge del Riu Vaca» per motius de rendibilitat ja que es tractava d’una actuació «sense recuperació de costos», apunta l'ajuntament de Tavernes en una nota.
Ara el Grup Parlamentari de Compromís al Senat ha presentat una esmena que inclou la laminació i millora del drenatge en la conca del Riu Vaca amb un cost de 47 milions d’euros. 
L’esmena fa èmfasi en el tram de Tavernes, evidentment, atés que existeix un perill real d’inundació en certes urbanitzacions  "amb el conseqüent perill que comporta també per a les altres poblacions de la Valldigna",  afirma l'Ajuntament de Tavernes, i cita com exemple el cas de caudals de vinguda d’aigua importants degut al mur artificial que formen el terraplè de la AP-7, la N-332 i la línia fèrria València-Gandia. No obstant, en opinió d'Arc Iris l'únic perill per a la resta de municipis és que 47 milions d'euros dels diners públics que es poldrien destinar a actuacions realment útils, vagen a destinar-se a legalitzar les urbanitzacions il·legals. Per eixe motiu demana obrir expedient per determinar als responsables patrimonials d'este perjudici i se'ls obligue a pagar de la butxaca la laminació del riu. 
Arc Iris no està en contra de que s'executen obres contra inundacions a Tavernes, però sí que el conjunt dels valldignencs i Xeraco hagen de pagar per una cosa que van fer mal altres, i per la qual a més es van lucrar. 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb 47 milions d' euros posem d' invernaderos tota la Valldigna, amb rec a goteo i aigua gratis treta dels pous amb energia solar.
Aixó si qué és una bona inversió!!

Anònim ha dit...

jo visc en la zona que vosaltre anomeneu ilegal, ara man cobrat el preu de la vivenda ,notaris,ajuntament,llum ,aigua i tots els requists .Com en digeu que estic ilegal? Vosrecorde que va ser aprova en un ple del Ajuntament i no va votar ningu en contra.PER QUE SERA?

Anònim ha dit...

Ací el que diu que per ser com a mínim legalitzable el Vergeret s'ha de fer una inversió de 47 milions, i que això ho hauria de pagar qui no va previndre eixa circumstància quan es va planificar i autoritzar la urbanització. Qui estava per l'ajutament? Potser el PP? Qui és el responsable, el Ministeri de Medi Ambient? Si l'alcalde tinguera valor demanaria responsabilitats.