divendres, 19 de desembre del 2008

L'AJUNTAMENT CELEBRA HUI PLE PER A APROVAR ELS PRESSUPOSTOS I ELS PROJECTES DEL PLA DE ZAPATERO

L'Ajuntament de Simat celebra hui ple ordinari (19.30 h.) amb dos punts que destaquen a l'ordre del dia: la relació de projectes a executar amb el Pla de Finançament Local del Govern central, i l'aprovació dels pressupostos de 2009. A més, hi ha una nova proposta de modificació de crèdits, i en van cinc als darrers quatre mesos, una pràctica que tant va criticar el Trío Multiideològic a l'anterior govern, i que tant li agrada ara d'aplicar.
SENSE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
La relació d'obres a executar amb el Pla de Finançament del Govern s'ha decidit sense cap procés de participació ciutadana. No s'ha consultat als partits de l'oposició, però és que tampoc s'ha demanat l'opinió d'associacions, col.lectius professionals, empresaris, veïns ni cap altra organització. És a dir, el Trio s'ho cuina i s'ho berena, que per a això són majoria.
EU-Arc Iris votarà en contra de la relació d'obres proposada, en primer lloc perquè una de les actuacions, la conversió del mercat en un auditori a temps parcial, és una aberració, i altra, la reparació del cementiri, incompleix les condicions del Pla de Finançament.
Tot i estat d'acord amb les tres obres restants, les remodelacions de les places de l'Església i del Colomer, i la reordonació urbana de la Font Menor, EU-Arc Iris pensa que aquesta proposta és perdre una oportunitat d'executar una rehabilitación de la totalitat del casc antic de Simat, que ja mai més tindrà una ocasió com aquesta de revertir el seu estat de degradació.
PRESSUPOSTOS
EU-Arc Iris no pot estar d'acord amb uns presupostos que gairebé reserven un 2'5% a inversions reals. Tota la resta dels diners se'n van en despeses de personal (46%) i despeses corrents. A més, la pujada d'un 7% en despeses de personal és injustificable. Podeu llegir la valoració dels pressupostos en una entrada anterior publicada aquesta setmana (http://arcirissimat.blogspot.com/2008/12/els-primers-pressupostos-del-gover.html).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui anava a dir-li a Joan Serra que el Govern d'Aspaña anava a salvar-li la cara.

Anònim ha dit...

Tenim el mateix dret que els aspañols a rebre diners, puix tots contribuïm .I no poquet