dijous, 24 de juny del 2010

EL CF SIMAT ACONSEGUEIX REFER EL PRIMER EQUIP

Gràcies sobretot al voluntarisme dels jugadors, que costejaran més del 50%, el CF Simat tonarà a tindre primer equip la pròxima temporada en la segona divisió regional, després de diversos anys. La regidoria d'Esports ha tractat d'impulsar la creació de l'equip, però la seua aportació és només de 1.500 euros. Després de la denúncia d'Arc Iris sobre el fracàs de la primera reunió amb el regidor Juli Ibáñes per refer el primer equip, el responsable d'Esports i l'alcaldessa s'hi van plantar el dimecres 16 de juny al camp de futbol per parlar amb els jugadors que entrenen pel seu compte eixe dia de la setmana, i els van traslladar la voluntat de l'Ajuntament d'impulsar la creació del primer equip.
Més de 20 joves simaters afeccionats al futbol s'hi han inscrit. Cadascú aportarà cent euros de la seua butxaca, mentre que l'empresa de comercialització de fruites Manguán s'ha compromés a posar mil euros, i es busca altres patrocinadors. Amb això, i els 1.500 euros de l'Ajuntament, es posarà en marxa l'equip, encara que els recursos són molt justets. Cada jugador ha de pagar una revisió mèdica que costa 60 euros per poder federar-se. A més, cal dipositar a la Federació una fiança de 500 euros. Els equipatges són usats d'anys anteriors, la qual cosa estalvia una despesa. No obstant, amb la despesa inicial no queda ni per a desplaçaments ni per a àrbitres, per la qual cosa no es descarta que els jugadors hagen de fer una derrama a mitat de temporada.
El germen del nou CF Simat és el partit setmanal que es juga des d'aquest hivern tots els dimecres, tot i les dificultats en no disposar tots els dies de camp, o tindre que compartir espai amb els xiquets del futbol base, el que evidencia el dèficit d'instal.lacions a Simat. Hi participen una vintena de jugadors, molts d'ells amb bona forma física i qualitat que fins ara han jugat al futbol als equips d'altres poblacions, com ara Tavernes, Benifairó, Barxeta o Xàtiva, o en equips d'empreses. Les ganes de jugar al futbol ha estat decisives, més que el pobre estímul econòmic de l'Ajuntament, que contrasta amb altres despeses quan es tracta d'organitzar saraus, aplecs i altres destarifos. Per posar un exemple, l'Ajuntament de Benifarió aporta 4.000 euros al primer equip. A més, caldrà comprometre's a arribar al final de temporada, perquè en el cas contrari s'haurà de pagar una sanció de 3.000 euros.
PROBLEMES AL FUTBOL BASE
Mentre el CF Simat recupera el primer equip, apareixen problemes als equips inferiors. Per a la pròxima temporada només s'han preinscrit 28 jugadors. És a dir, 28 xiquets han fet l'ingrés de 50 euros. El termini acaba el proper dimecres 30 de juny, però amb eixa xifra de preinscripcions la direcció del Futbol Base ja ha advertit que no podrà federar cap equip.
TROFEU SIMAT
Este cap de setmana es disputa el Trofeu Simat de les categories infantil i cadet, i el triangular aleví i benjamí, en els que participen, a més de Simat, els equips de Carcaixent, Xeresa, Almussafes i Sollana. L'horari dels partits és el següent:
TROFEU DE SIMAT
DISSABTE 26 JUNY
9:30 SIMAT- XERESA INF
10:30 ALMUSSAFES-CARCAIXENT INF
11:30 TERCER I QUART
12:30 FINAL INFANTIL
16:30 ALMUSSAFES – CARCAIXENT CADET
17:30 SIMAT – XERESA
18:30 TERCER I QUART
19:30 FINAL CADET
DUMENGE 27 JUNY
TORNEIG TRIANGULAR ALEVÍ I BENJAMÍ
10:00 SIMAT – CARCAIXENT BENJAMÍ I ALEVÍ
10:45 CARCAIXENT-SOLLANA BENJAMÍ I ALEVI
11:30 SOLLANA – SIMAT BENJAMÍ I ALEVÍ
12:30 LLIURAMENT DE TROFEUS