divendres, 28 de gener del 2011

CENTRE D'INTERPRETACIÓ PARPALLÓ

Avui divendres, s'inaugura el Centre d'Interpretació Parpalló situat en les rodalies de la cova del mateix nom, motiu pel qual Gandia ha organitzat jornades de portes obertes durant el cap de setmana, per a promocionar-lo.
La inauguració d’este nou Centre d'Interpretació tindrà lloc a les 11.30 hores, i el dissabte i el diumenge, 29 i 30 de gener, s'organitzaran activitats gratuïtes d'excursió i guia amb monitors per a totes les famílies que desitgen conèixer el nou edifici mediambiental.
Els visitants coneixeran les instal·lacions de la mà dels monitors del centre, que també faran excursions guiades pel paratge que envolta l'entorn de l'edifici.
Este edifici s'ha finançat amb diners del Pla E. Amb la primera fase, es va finançar la construcció de l'edifici, amb un pressupost de 300.000 euros. I amb el segon Pla E es va finançar el contingut museístic i l'adequació de l'edifici i el seu entorn de la resta del paratge natural.
L'edifici s'ha constituït amb materials típics del mediterrani, i la seua alçada fa que estiga perfectament integrat en el seu entorn natural.
A més, el contingut del centre està dotat amb les últimes tecnologies i l'entorn de l'edifici respecte al màxim el paratge natural del Parpalló, un dels de més valor de Gandia i la comarca de la Safor,
Segons l'Ajuntament de Gandia, el Centre d'Interpretació Parpalló, busca potenciar “el respecte i coneixement del medi ambient i natural de Gandia”, sent un edifici amb funcions equiparables a les del CEHUM de la Marjal de Gandia.