diumenge, 16 de gener del 2011

DE NOU, L'ALTA TENSIÓ

La línea d'alta tensió duplica la potència.
Una resolució de 29 de novembre de 2010 de la Direcció General d’Energia, publicada el passat 12 de gener en el DOG, atorga a Red Eléctrica de España SAU l'autorització administrativa per a l’ampliació de 132.000 a 220.000 quilowatts de la potencia a la línea d’alta tensió que travessa la nostra vall. Açò implicarà modificacions a la nova subestació elèctrica del Camí del Pla de Tavernes, per un import de prop de 150.000 euros.
Així mateix, autoritzen a Iberdrola a ampliar les instal·lacions de distribució per un import de més de 900.000 euros.
Tots els que lluitarem contra la línea d’alta tensió, ja sabíem que la cosa no acabaria amb la seua instal·lació inicial. Una vegada les empreses han aconseguit fer la línea, ara van a intentar exprimir-la al màxim, per tal de traure-li, quan més ràpid millor, tots el beneficis que puguen, sense parar-se a pensar en les possibles conseqüències per als que vivim i treballem ací.
La Valldigna tal vegada, d’ara en davant, siga més coneguda per ser un gran corredor elèctric, que per els seus atractius turístics, paisatgístics o mediambientals.
I lo que per a alguns va ser una gran victòria, com era el soterrament de la línea, ara es torna en contra nostra, perquè hi ha molta gent que quan passeja pel camí del Mig l’Horta, no és conscient que té 220.000 quilowatts a un metre de distancia, la qual cosa, és un atemptat criminal contra la salut. I no parlem ja de quan els afectats, son xiquets o xiquetes de bolquer.
Així que, ja que ningú va a fer res, i no esperem tampoc que cap institució es preocupe per tot açò (a lo millor la Mancomunitat, si no està preparant paelles o buscant un càrrec per a enxufar algú) ), la nostra recomanació es no passejar pel camí de Mig l’Horta, fer-ho millor pel camí de la Fontarda, i si es passeja per damunt de la línea, al menys no fer-ho amb menuts.
I ara, tranquil·lament, tots a esperar que cuatripliquen la potència
.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

GRACIES COLOM SENSE TU NO HAGUERA SEGUT POSSIBLE

Anònim ha dit...

I encara algus estaran ben contents i pagats d'ells mateixa.