divendres, 26 d’agost del 2011

SANITAT: UN ESTIU MÉS AL 50%

Malgrat l'augment de la pressió assistencial que es produeix en estiu en zones costaneres de la Comunitat Valenciana, només s'ha substituït al 15% dels Mèdics Especialistes d'hospitals i en Atenció Primària no s'arribarà al 60%.
El Pla de Vacances de la Conselleria de Sanitat per a aquest estiu ha resultat ser idèntic al de l'any anterior, i s'han tornat a repetir els mateixos problemes que usuaris i professionals de la Sanitat Pública pateixen quan s'apropen aquestes dates: Tancament de plantes d'hospitalització, quiròfans baix mínims durant tres mesos, saturació de les portes d'urgències, cues i retards en les cites dels centres de salut, etc.
S'ha previst la contractació de 6.268 professionals que podran substituir, com màxim, a 18.894 treballadors. Tenint en compte que la plantilla de Sanitat està per damunt dels 50.000 treballadors, el percentatge de substitució està al voltant del 40%.
Resulta preocupant la situació de les unitats SAMU durant aquests mesos, doncs en diverses ocasions queden operatives solament amb l'assistència d'una persona d'infermeria i el conductor. Com conseqüència, el servei d'emergències durant els mesos estivals, veu agreujada la seva manca de personal, amb les greus conseqüències que poden derivar-se en cas de necessitat.
Des d’Arc Iris denunciem que amb un Pla de Vacances tan poc ajustat a les necessitats reals, es materialment impossible mantenir la qualitat assistencial que la ciutadania mereix. Una vegada més serà la professionalitat dels treballadors/res de la Sanitat Pública la que salvarà la deficient gestió dels recursos públics d'un PP que no li dona prioritat a les necessitats socials més elementals, com són el dret a una assistència sanitària digna i de qualitat al llarg de tot l'any.