dilluns, 17 de juny del 2013

EL PP ARRIBA A L'EQUADOR DEL MANDAT SENSE HAVER DONAT UNA ALTERNATIVA A LA CRISI DE LES COOPERATIVES

Sebastián Mahiques complilrà aquesta setmana dos anys de mandat des que va prendre possessió com alcalde després de les eleccions de maig de 2011, i creua l'equador sense poder exhibir una alternativa al cop que va suposar per a Simat el tancament simultani de les dos cooperatives. No podrà fer, doncs, balanç trionfalista de l'equador del mandat.
Arc Iris confiava que tenint al PP al capdavant de totes les institucions, inclòs de fa un any el Govern estatal, el PP simater tindria la capacitat i l'agilitat per construir una alternativa econòmmica per a Simat, que necessàriament ha de passar pel turisme.
A hores d'ara, amb dos anys d'alcaldia del PP amb majoria absoluta, Simat deuria disposar ja d'una indústria turística local que proporcionara ingressos a bona part de la població, aprofitant un patrimoni històric i cultural únic, uns paratges naturals exclusius, la declaració de municipi turístic i la referència a l'Estatut que fan de Simat una potencial destinació de turisme d'interior amb avantatges sobre altres municipis.
No ha estat així. Hui cap persona a Simat pot dir que el turisme li representa la major part dels seus ingressos. Fiar l'èxit d'aquesta alternativa econòmica a l'assistència a fires i als actes esporàdics que la Fundació Jaume II organitza al monestir és una mala estratègia, o si més no incompleta. El PP s'havia d'haver posat a treballar des del primer dia en tasques de promoció directa, professionalització de l'hostalereia i el foment d'una infraestructura mínima d'allotjaments. No s'entén que un municipi com Simat no explote el sector de camping i es limitee a proporcionar una zona d'estacionament per a autocaravanes sense cap servei. 
El PP no pot estar tampoc orgullós en altres camps de l'activitat municipal, sobretot en l'urbanismme, en haver-se mostrat incapaç de dotar al municipi d'un ordenament que permeta planificar el futur.
El PP podrà presumir, com a molt, de camp de futbol -una opció que en opinió d'Arc Iris haguera estat més encertada per als plans E de Zapatero en comptes de refer les fonts Gran i Menor-. Sí és cert que hi ha signes de revitalització en l'agenda cultural amb la implicació de bars i pubs. No obstant, el PP fracassa hui per hui en l'àmbit econòmic. Té dos anys per davant per consolidar una alternativa econòmica basada en el turisme (turisme esportiu, turisme cultural, i  turisme rural).

1 comentari:

Anònim ha dit...

El tancament de les cooperatives, a segut la riquea de molta gent, ja que per fi les taronges a Simat han valgut algun gallet. Nomes ia que donar una volta pel terme i vore la cantitat de terres que s'estan trevallant i estaven perdudes.