dijous, 20 de juny del 2013

SIMAT ENCARA NO HA RECONEGUT A CARME GIRAU COM A VEÏNA IL.LUSTRE

Maria del Carme Girau, cantant que va formar part de Els Setze Jutges, ha estat reconeguda amb els premis Ovidi a la Música en Valencià, per decisió dels integrants del Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià. Juntament amb aquest guardó, el 27 de juny es lliuraran a la sala Micalet els vuitens premis Ovidi a la música, el disseny i el videoclip, elegits per un jurat especialitzat, i dels quals avui s'han sabut els noms dels finalistes. 
Girau és natural de Simat, on hi viu ara. Es va integrar al grup Els setze jutges l'any 1964, mentre estudiava Farmàcia a Barcelona, però va amb la separació dels Setze, l'any 1969 va abandonar la cançó i es va deslligar definitivament dels altres components del grup. Es troben moltes referències de la seua música al llibre "Al Tall: Vint anys", del també simater Víctor Mansanet.
El Col·lectiu Ovidi Montllor ha decidit atorgar a Maria del Carme Girau el premi a l'aportació artística per ser 'una dona pionera i la primera valenciana del moviment de la Nova Cançó'. Girau va publicar tres EP Acabats els estudis universitaris, va deixar la música i es va dedicar a fer de farmacèutica. Joan Fuster va dedicar-li un text el 1966 en la presentació d'un dels EP, i l'any 1998, Paco Muñoz va publicar una reedició de tota la seua discografia.
Ara viu a Simat, on encara no se li ha reconegut de manera oficial l'aportació d'aquesta simatera il.lustre a la Nova Cançó.