dimarts, 13 d’agost del 2013

COETER II NO TÉ SUCCESSOR

L'actual número u de la pilota en la modalitat de raspall és simater, Coeter II, però és la darrera figura d'una fornada esplèndida de jugadors que no té successor. La prova la tenim en el campionat Individual sub-23 de raspall, que es disputa este mes d'agost a Xeraco, i en el qual no hi ha cap representant simater.
Són les conseqüències de l'abandonament d'aquest esport a un municipi com Simat que ha estat pioner tant en instal.lacions com en escola de pilota i en jugadors. El trinquet simater, ara inutilitzat i deteriorat, és el segon més antic del País Valencià, i el municipi ha donat des del mític Xiquet de Simat imortants jugadors, sempre en la modalitat de raspall. 
Coeter II no té successor, i amb els seus 35 anys, el nom de Simat ben aviat deixarà de pronunciar-se pels trinquets. 
Viem l'exemple: El campionat sub-23 individual de raspall esta temporada estarà dividit en dos fases, amb un total de 18 partides. En la primera fase jugaran; dotze jugadors; Kilian de Genovés, Néstor de Pego, Jordi d’Orba, Sergio de Benidorm, Guillém de Castell´ño de la Ribera, Femenia de Piles, Murillo d’Oliva, Sergi d’Oliva, Borja de Navarrés, Nalda de Piles, Mata d’Oliva i Ricardet de Genovés. Es disputaran en esta fase tres rondes eliminatòries i dos jugadors passaran a la segona fase. Per a la fase final estan classificats; Mario de Bicorp, Canari de Xeraco, Escoto d’Oliva, Sidahmed de la Llosa de Ranes, Caxu de Genovés i Gabi de la Pobla del Duc. Cap simater. 
La primera fase arranca el dia 23 d’agost en el trinquet de Xeraco. La competició durant la primera fase visitarà els trinquets de Piles, Benigànim, Bellreguard, Xeraco, Castelló de Rugat i Xàbia. Esta fase es tancara el dia 8 de setembre. La segona fase s’iniciarà la segona setmana de setembre i a primers d’octubre, tindrem un nou campió d’esta competició.