dimecres, 11 de desembre del 2013

EL TURISME QUE NO ARRANCA


Polítics, docents, tècnics, investigadors i empresaris debaten des d'este dimarts a Tavernes sobre la forma de fer despegar el turisme com a activitat productiva a la Valldigna, a través d'unes jornades en les que es posaran sobre la taula totes les fòrmules per a reactivar el sector. La iniciativa és interessant però caldrà observar si serveix de punt de partida per a revifar l'activitat turística. Tots els intents anteriors han estat infructuosos.
Seba Mahiques, alcalde de Simat i president de la Mancomunitat de la Valldina, ens organitzador de les jornades, va insistir en el seu discurs que la Valldigna no es pot permetre per més temps obviar el turisme com a font d'ingressos, i més després de la caiguda d'altres sectors tradicionals, com ara l'agricultura o la indústria. El cas de la caiguda de l'activitat industrial és especialment dramàtic a Tavernes. 
Els polítics són conscients de que no poden deixar perdre més oportunitats, i per tant, o de les jornades ix si més no la voluntat ferma de captar visitants, o la Valldigna ballarà dalt del fil de la supervivència. 
La platja de Tavernes, que ara al mes de desembre ha tancat fins i tot l'oficina de turisme fins al 2 de gener, no funciona com a atractiu, i l'antic monestir sí atrau visitants però sense generar cap activitat ni demandar cap servei més enllà dels murs del cenobi.