dilluns, 23 de desembre del 2013

EU SIMAT CONVOCA PER A ESTE DIMARTS UNA PROTESTA CONTRA LA LLEI DE L'AVORTAMENT DEL PP

                                                        
FOTO: E. Mahiques


El Govern central va aprovar divendres passat la reforma de la llei de l'avortament (la denominada "llei Gallardón") per mitjà de la qual es restringeixen els drets de les dones a decidir lliurement sobre la maternitat. Aquesta norma representa "una nova retallada de drets socials i atempta contra la voluntat de la dona a decidir sobre el seu cos", declara Víctor Mansanet, regidor d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a l'Ajuntament de Simat. Amb aquesta nova retallada del govern de Mariano Rajoy, "l'Estat espanyol es col·loca a la cua dels països europeus, en matèria d'avortament i altres aspectes, junt amb Andorra i el Vaticà", apunta Mansanet.

Per eixe motiu, el col·lectiu local d'EUPV ha convocat per a este dimarts, 24 de desembre de 2013, a les 12 del migdia, una concentració de protesta a la porta de l'Ajuntament de Simat, amb la finalitat de mostrar el rebuig a la mesura de l'executiu de Madrid. "Hem de plantar cara als abusos i a les injustícies i, fins i tot, arribar a la desobediència civil i a la protesta pacífica, sempre que el govern, central, autonòmic o de qualsevol altra índole, abuse del seu poder o conculque drets i llibertats i elimine conquestes socials guanyades amb anys de lluita i esforç per la ciutadania", assenyala el regidor simater, qui ha anunciat que EUPV demanarà la dimissió del ministre de Justícia, Ruiz Gallardón, i convocarà i s'adherirà a les protestes i manifestacions que s'anuncien contra aquesta normativa que, segons Mansanet, "ens retrotau a èpoques que creïem superades, com la del brutal nacionalcatolicisme franquista". De fet, la dita llei ha estat contestada també en diversos mitjans de França, Anglaterra, Gran Bretanya i també l'ONU.

FOTO: E. Mahiques
Les dones d'EU de Simat repartiran, en la concentració a la porta de l'Ajuntament de Simat, xapetes amb el lema Jo també he avortat (foto de dalt) i llegiran un escrit, que serà presentat com a moció en els ajuntaments de Benifairó i Simat de la Valldigna. EU enviarà l'esmentat escrit a col·lectius feministes, organitzacions cíviques i altres organitzacions d'esquerres i progressistes de la Safor-Valldigna "perquè l'enriquisquen i aporten els seus punts de vista i crítiques, amb la finalitat de redactar-ne un d'unitari i poder remetre'l a la ciutadania i als governs de Madrid i de la Generalitat, i a d'altres instàncies autonòmiques, locals, europees i associatives". EU presentarà també mocions i diverses iniciatives en diversos municipis del País Valencià.

L'escrit elaborat per EU de Simat exigeix la retirada immediata de la "llei Gallardón", insta a les autoritats a assegurar la plena capacitat de les dones, incloent-hi les joves, per prendre decisions sobre la seua maternitat i sobre les seues vides, i sol·licita l'elaboració d'un protocol comú per a tot el sistema estatal de salut per tal d'assegurar "la prestació efectiva de la interrupció voluntària de l'embaràs en la xarxa sanitària pública, amb equitat territorial que garantisca l'accés i la proximitat similar en tots els territoris". Mansanet manifesta, finalment, que "la dreta retrògrada i l'església cavernària pateixen una obsessió malaltissa que els indueix a criminalitzar la vida sexual dels sers humans i el dret de les dones a decidir sobre el seu cos", i en aquest sentit diu que "no han avançat gens ni mica en els darrers segles".