dijous, 6 de març del 2014

SIMAT REDUEIX LA CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA DONA A ACTES FOLCLÒRICS I RELIGIOSOS

El caràcter poc reivindicatiu i folclòric dels actes organitzats per la Regidoria de la Dona de l'Ajuntament de Simat amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, obliga a Arc Iris a donar opcions a l'àmbit comarcal per tal de convertir la jornada en una vertadera reivindicació de drets. 
Les dones simateres que este dissabte no desitgen fer una passejada amb dolçaina, anar a missa a la Capelleta, o gaudir d'un vi d'honor en acabar la missa, poden per exemple assistir al debat sobre la reforma de la Llei de l'Avortament organitzat pel Campus de Gandia de la Universitat Politècnica, El debat es celebra el 12 de març i estarà a càrrec de Vicent Carmona, cap del servei de ginecologia de l’hospital Sant Francesc de Borja de Gandia i Joan Martí, advocat. 
També es poden reivindicar els drets des de l'esport, participant en la cursa de la Dona que organitza el divendres 7 de març l'Ajuntament de Tavernes, un esdeveniment esportiu no competitiu que cada any reuneix a centenars de dones. 
També al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica, dins de la programació d'actes amb motiu del dia de la dona treballadora, aquest dijous 6 de març a les 19:30h a la Sala de Conferències es projectarà el documental 'Las maestras de la república'. Aquest film ha sigut guardonat amb el premi Goya 2014 al millor llargmetratge documental. El documental ha sigut produit per FETE-UGT, en col·laboració amb Transit Producciones i Karma Films.
O si es vol, es pot acudir també este dijous 6 de març al teatre Serrano de Gandia, on l'Ajuntament ha programat la projecció del documental "La revolució de los Saris Rosas", un relat-denúncia contra els matrimonis forçats que es donen a diverses parts del món.
A Gandia està oberta també a la Universitat l'exposició "Científiques Invisibles", organitzada per la Xarxa d'Universitats Valencianes per al foment de la Recerca (RUVID), en la qual es ret homenatge a moltes de les científiques més rellevants i pioneres i que no van rebre en el seu moment tot el reconeixement merescut.
Este dijous 6 de març, d'altra banda, està prevista la inauguració de l'exposició de fotografia 'Som iguals, som diferents' amb els treballs realitzats pels alumnes dels cursos de Fotografia de la Universitat Popular de Gandia (UPG). La mostra es podrà visitar fins al dia 17 en la seu de la UPG.
Finalment, Arc Iris vol fer el seu propi manifest amb motiu del Dia de la Dona dedicat a la desaparició els darrers anys de tots aquells llocs de treball ocupats de forma majoritària per dones en tesques de manipulació de fruita, amb la intenció de retre homenatge a les dones que tenien una activitat laboral a aquest sector. Alhora, Arc Iris reivindique polítiques actives d'ocupació per tal de recuperar tots els llocs de treball que ha perdut Simat als darrers anys, facilitant l'aparició de noves activitats productives, i  primant per damunt de tot la formació de les persones  per tal d'ampliar les seues possibilitats de desenvolupament personal. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molta feina a fer a Simat.

Força #guanyarem