dissabte, 23 d’agost del 2014

NINOTS

Article de Marc Cabanilles


Nou afront al camp valencià. La Comissió europea ha aprovat una partida de 125 milions d'euros per a pal·liar les conseqüències del veto rus a la importació de productes agrícoles europeus.
Però d'estos 125 milions, amb prou feines res arribarà als principals productes d'exportació valencians: Els cítrics, el caqui i les magranes.
I encara que arribaren, de poc servirien, ja que només les exportacions de productes agrícoles valencians a Rússia suposen 151 milions.
D'aquesta mesura es beneficiaran fruites i hortalisses que no compten amb un mercat alternatiu immediat disponible. O siga, tomaques, carlotes, repollo blanc, pebrots, coliflor, cogombres i cogombrets, bolets, així com pomes, peres, fruites roges, raïms de taula i kiwis són alguns dels productes que rebran compensacions. Pures mesures pal·liatives i almoines que es complementaran amb la recomanació de derivar els excedents als bancs d'aliments, l'existència dels quals és una prova més que hi ha gent passant fam.
I enfront d'aquest greu problema, la mesura contundent que va a pres la Generalitat, és enviar a Madrid al secretari autonòmic d'Agricultura, un polític de segona fila, per a intentar remeiar la burla que suposa este tracte denigrant, una vegada més.
Segons el diccionari, NINOT és cadascuna de les figures que formen part d'una falla.
Però tots sabem que un NINOT també és algú que no pinta res, que no serveix per res, algú a qui no se li té en compte, que no fa res bé,...... i a qui en el millor dels casos, el tenim que suportar.
Doncs bé, tot el que ens passa en aquest maltractat País Valencià és perquè independentment de partit que haja governat, sempre hem tingut una Generalitat NINOT, dirigida sempre per un president NINOT, recolzat sempre sense fissures per unes Corts NINOTS.
Aquests NINOTS (uns i els altres) han sigut incapaços de mantenir amb dignitat una televisió en valencià, amb el final ja conegut del seu tancament.
Aquests NINOTS (uns i els altres) han sigut incapaços de conservar un sistema financer al servei del poble valencià, regalant-ho al millor postor (Caja Madrid-Bancaixa, Sabadell-CAM, La Caixa-Banc de València).
Aquests NINOTS porten retallant en Sanitat i Educació, amb la consegüent deteriorament en la qualitat educativa i l'atenció sanitària.
Aquests NINOTS estan maltractant als dependents pel retard en els pagaments de la llei de dependència, o simplement pel retard "programat" en la tramitació dels expedients.
Al mateix temps, aquests NINOTS porten anys balafiant en aeroports sense avions, en ciutats de la llum, en terres mítiques, en carreres de cotxes o competicions nàutiques  .....
A més, i per si tot l'anterior no fóra suficient, d'aquests NINOTS, s'han aprofitat un munt de "llests i espavilats" que han batut el record de càrrecs públics imputats per corrupció, i encara estem esperant que retornen els diners robats.
Però les responsabilitats no acaben ací. Per a completar la llista de NINOTS hem de tenir en compte que en democràcia, si NINOT és el President i NINOTS són Les Corts, és perquè se'ls ha votat i el poble és el que els ha posat en els seus càrrecs, amb la qual cosa, que cadascun traga les seues pròpies conclusions de fins a on arriba la llista de NINOTS.
Així de fàcil s'explica com li ha anat al País Valencià en el passat, com ens està anant en el present, i el que és més trist, ja sabem com ens anirà en el futur.
Les falles es cremen any rere any, però sembla clar que als NINOTS, els haurem de suportar pels segles dels segles.