dilluns, 8 de setembre del 2014

EUPV NO DESCARTA UN PACTE AMB PODEM DE CARA A LES AUTONÒMIQUES I MUNICIPALS

La coordinadora d'EUPV i portaveu d'aquest grup parlamentari en les Corts, Marga Sanz, ha assegurat aquest dilluns que aquest partit està disposat a pactar amb Podem i amb altres forces d'esquerra de cara a les pròximes eleccions autonòmiques "per a poder tirar a la dreta de les institucions i dels ajuntaments".
Així ho ha indicat Sanz en una roda de premsa en la qual ha comparegut al costat de l'eurodiputada valenciana Marina Albiol, en ser preguntada per si EUPV estaria disposada a pactar amb Podem. Sobre aquest tema, la síndica d'esquerres ha subratllat que en el seu partit estan "en un debat decidits a anar a una convocatòria el més àmplia possible de tota l'esquerra per a poder tirar al PP de les institucions i obrir unes polítiques noves".
Sobre aquest assumpte, ha ressaltat que aquest "compromís" d'EUPV "no exclou a ningú". En qualsevol cas, ha assenyalat que "el primer és parlar de programes, d'alternatives", per a poder "posar d'acord a tot un gran bloc polític i social, del que no excloem a ningú, per a parlar de què volem en un futur".
Inquirida per si són partidaris d'un pacte preelectoral per a crear una coalició, Marga Sanz ha insistit que "sense programa no es pot parlar de pactes ni d'acords electorals".
Respecte a les dades sobre afiliats -que donen a Podem un nombre superior als d'EUPV-, Sanz ha indicat que "no són comparables". "No és el mateix dir 'estic ací estrenyent un botó de l'ordinador', que estar militant dia a dia, cotitzant i comprometent-te en la defensa d'un programa concret". "No puc entrar a valorar cuses que parteixen de supòsits diferents", ha subratllat.
Així mateix, respecte a l'augment de votants que donen els sondejos a Podem, ha asseverat que EUPV "ni es preocupa ni es deixa de preocupar", i ha comentat que "si Podem es consolida com una força política i estableix quins són els seus programes serà una força amb la qual treballarem, igual que amb altres forces d'esquerra".
No obstant açò, ha indicat que el partit de Pablo Iglesias primer "ha d'estabilitzar-se, ha de dir si és de dretes o d'esquerres, ha de dir si és País Valencià o Comunitat Valenciana". És a dir, ha de "situar-se en la definició política", ha postil·lat.
En qualsevol cas, la coordinadora d'EUPV ha assegurat que Podem té "pronunciaments bàsics importants i propers als nostres i tenim punts de trobada que ens fan suposar que sí podem treballar junts".
Segons Marga Sanz, de cara a les pròximes eleccions autonòmiques, "la idea és generar un gran bloc, on no desapareix cap força, per a tirar a la dreta de les institucions i dels ajuntaments, en un moment en el qual estan volent fer paranys electorals".
En aquesta línia, ha indicat que si el PP porta avant la reforma de la llei electoral hi haurà "major interès a poder arribar a acords". Sobre aquest mateix assumpte, s'ha mostrat convençuda que aquest canvi de regles "al final del partit és trampós" i que tindrà "un cost polític per al PP", encara que també, ha afegit, "la seua política de retallades".
"Tots els participants de les marxes del 22M i els sindicats estan disposats a eixir al carrer per a parar les polítiques de retallada i parlar de pa, sostre, treball i dignitat", ha asseverat.
D'altra banda, preguntada per si competirà amb el portaveu adjunt d'EUPV en les Corts, Ignacio Blanco, per a ser candidata a la Presidència de la Generalitat, ha dit ser conscient que hi ha "interès i morbositat" darrere d'aquest tema, però ha ressaltat que en aquest partit existeixen uns "processos" determinats per a açò.
A més, ha indicat que com a coordinadora del partit li importa "llançar tot el procés de convocatòria des d'un acord intern, amb candidats, amb candidatures i consensos interns". "No descarte absolutament res", ha dit, però ha comentat que la seua "prioritat" és que el partit "estiga en la millor situació per a poder barrar al PP de les institucions".