diumenge, 9 d’agost del 2015

SOBRE ELS BOUS AL CARRER

VÍCTOR MANSANET    
Davant la polèmica suscitada per unes declaracions meues publicades a la premsa sobre els bous al carrer, haig de dir el següent:
Jo no he prohibit res.
EU es declara una organització animalista i en contra de qualsevol tipus de maltractament i vexació animals, i jo em vaig presentar com a cap de llista d’eixa organització.
En l’Acord de Govern Municipal, subscrit per EU, Compromís i PSOE, hi ha 4 punts que fan referència al posicionament de l’equip de govern sobre participació, consultes populars i maltractament animal. ç
En el Codi ètic de la candidatura d’EU Simat d’enguany es parla de les consultes populars i ens declarem contraris al matractament animal. Este Codi ètic encara està penjat en la pàgina de facebook i en el blog d’EU Simat.
Cal llegir TOT l’article de premsa en què manifeste les meues opinions i projectes relacionats amb els bous. Per exemple, s’afirma en el text de la notícia que “es posarà en marxa un procés consultiu entre els veïns per a conèixer si volen o no que es continue soltant vaquetes pels carrers del casc urbà durant les jornades de festes. Si ix que sí, des del Govern local es promourà la creació d’una penya a associació taurina (…)”. I en una cita textual, afegeix: “L’Ajuntament col·laborarà en la cessió d’infraestructures necessàries” i, a més a més, “si es constitueixen com a associació estudiarem realitzar una aportació mitjançant una subvenció, com es fa amb la resta d’entitats” (locals).
Serà el poble qui decidirà si vol bous o no. Eixa és la manera més correcta i democràtica de solucionar la qüestió. Si el poble diu que no, buscarem alternatives, i si diu que sí, l’Ajuntament col·laborarà, com s’ha dit anteriorment, amb la prestació d’algunes ajudes. La manera de col·laborar la decidirà l’equip de Govern i, després, serà sotmesa a la consideració i aprovació del Ple de la Corporació local.
En la notícia, el periodista interpreta que els 24.000 euros que han costat enguany els bous seran destinats a llibres escolars. Cal matisar, que la idea que volia exposar és que eixa quantitat, en el cas que el poble no vullga bous, serà destinada a tota classe d’ajudes socials i foment del treball, i jo crec, personalment, que eixos diners i altres de diverses partides pressupostàries també haurien d’invertir-se per a promoure la participació ciutadana, la promoció del valencià i de la cultura i la música en valencià, entre altres coses.
Hi ha gent partidària dels bous al carrer i dels bous de lídia que són excel·lents persones, i jo en conec uns quants a Simat. És gent senzilla, educada i respectuosa amb les opinions contràries, i inclús tenen una gran cultura torera, viuen o han viscut dels bous, i són una grans aficionats. Tot això per a mi és respectable. Per desgràcia, hi ha una altra gent inculta, que es porta d’una manera poc democràtica, agressiva, intolerant i poc respectuosa amb les opinions dels altres, i que damunt, prejutja sense haver escolat la persona que acusa. Això em preocupa. Però sóc conscient que hi ha de tot i que tot el món no pensa el mateix, per això crec que el millor són les consultes populars, el diàleg i la participació, i que decisca el poble en aquells temes que creen controvèrsia o afecten tota la població.
El que sí que em compromet és que, en el cas que el poble decidisca continuar amb els bous al carrer, s’hauran d’estudiar diferents pressupostos, i no només un. Pense que s’ha de contractar l’empresa ramadera més econòmica i la que millor tracte els seus animals. Una empresa que siga rigorosa amb l’estricte compliment de la llei.
Espere i desitge que els veïns i les veïnes de Simat disfruten de les festes amb pau i alegria, i que les nostres relacions continuen estretant-se en base a la convivència democràtica, la participació i la confiança mútua, perquè Simat som tots, i no només un alcalde, una corporació o uns quants veïns. Salut!

21 comentaris:

Anònim ha dit...

En 60 dias en el ajuntament l'unic que eu fet es fer comunicats, que teniu pro ma per a fer-los. De lo demes de foment ni un gra. En les festes res de res en 60 dies, i temps eu tingut, mireu en Xativa, 7 dies despres i han canviat practicamente tot el prorgrama. Fum, fum i mes fum. I ara el borreu.

Anònim ha dit...

En 32 anys de democràcia no s'ha canviat res, i no t'he sentit queixar-te.

Anònim ha dit...

Victor, estem entranpats entre uns que en quan vols canviar algo, insulten i amenacen, i altres que voldrien canviar la historia en unes quantes setmanes.
Aixina que, ànim, tranquil, a la marxeta, proposant, discutint, dialogant,...i quan siga possible FENT.

Anònim ha dit...

Victor el que no m'agrada es que m'enganyen, i per desgracia els politics soleu fer-ho asovint. Estas venent-nos que si ix el sí a la consulta hi hauran bous,però (i el però es el que em preocupa), l'Ajuntament participarà amb infraestructures..., es a dir, qui vullga bous que sels pague !!.POLITICS ...sou tots iguals, te igual dretes que esquerres, ací mane jo !!, i es fa el que jo dic, o el que es el mateix, faig la consulta(que democrátic soc),però si ix el sí jo posare les condicions. Política, tot una mentira !

Anònim ha dit...

Xe, qui vol anar a la cordà es paga els coets, no? I la cordà mai s'ha prohibit. Dons això. Estaria bo que haguérem de pagar els coets de la cordà.

Anònim ha dit...

Aleshores...els que vullguen berbena que se la paguen també,no ?.aixina estem tots en igualtat.Ho dic pel comentari anterior.

Anònim ha dit...

Victor, això podries ser tú, senzill, educat i respetous (com dius a l'article). Si algú de qualsevol corporació local vol acudir a les processons, pq no pot fer-ho? Per si algú l'espera amb una "pancarta"... tú diras! Per a riuret de les processons et quedes en casa, o tensenyes a ser respetuos igual q la gent q no ta votat i acudeix a aquests actes. I si respecte als bous vols fer i faràs lo q dius acabarem igual q el nostre poble veí, Benifairó, poble ric i bous privats.

Anònim ha dit...

Vicotor educat i respetuos, ho és prou, però tu podries estar una miqueta més enterat.
Ningú prohibeix que vaja a la processó qui vullga anar, pero les institucions públiques ens representen a tots (catòlics, musulmans, ... i ateus) i per tant, han de ser laiques, cosa que implica abstendre's de particpar com a tal institució en actes religiosos.
Clar que hi han autoritats que si no figuren i no destaquen, no tenen cap interés d'anar a la processó.
Si ho entens bé i si no, no val la pena seguir discutint

Anònim ha dit...

.."Si ho entens be i si no, no val la pena seguir discutint.." I vos sou dels que prediqueu ser desquerres ?. Donali el poder a algú i sabras qui es !!!.

Anònim ha dit...

Escolta rei, d'esquerres serás tu. Jo desde luego no.
Pero jo entenc lo de les institucions laiques.
Ara bé, si u s'empenya en que 2 + 2 son 5, i no fa cas de res més, jo no tinc cap interés en seguir perdent el temps.
Això pareix que el passa en l'assumpte de que es una institucio laica. Enterat i ja seguim parlant.

Anònim ha dit...

No es calfeu el cap.
Estos no son tontos, y si que saben que l'ajuntament ha de ser laic, pero com a bons alumnes de franco, volen seguir anant a misses i provessons "bajo palio".

Anònim ha dit...

Enterat ho estic prou i sé massa bé que és ser laic. Jo no he dit en cap moment q la corporació municipal haja d'anar a la processó, pero que siga respetuós amb qui ho vullga fer. I respecte al que diu q anar a les processons és de Franco....supose q anar als bous serà de faxes, parlar valencià de independentistes, etc.

Anònim ha dit...

Seguixes sense entendre.
Lo que es de franco, es ser autoritat pública, i voler anar tancant la provessó (anava l'alcalde, el metge, el boticari, el cabo de la guardia civil).
Això es una costum heredada del franquisme i que algú vol fer pasar com una tradició.
Ho tinc que tornar a explicar o que?

Anònim ha dit...

Mare meua!!! De ahi no ixes... Crec q no ho entens tú tampoc! RESPETE es lo q vull q tingau RESPETE q no en teniu "gens ni miqueta".

Anònim ha dit...

A vore la yihad catòlica del poble si s'entera: ací ningú prohibeix anar a Víctor a les processons, pero si va, deu ser a títol personal, no en representació de l'Ajuntament, que és laic. Per cert, ja que esteu podrieu fer les processons en una plaça de bous privada que jo ja estic fart de com deixeu el carrer perdut de cera i de no poder aparcar!

Anònim ha dit...

Açò què és, la serpiente del verano?

Anònim ha dit...

Acabe de llegir tots el misatges i per comensar vos dic que jo soc anti-dretes a mes no poder i en la vida he antat a cap provesó, i persuposat no soc de la yihad religiosa,La persona que comenta que lajuntament es laic no se en quina llei ho posa, magradaria que meu diguera. Jo entenc que l'Alcalde representa al poble i deu d'estar en tots els actes que es celebren en aquest municipi siguen religiosos, festers o de qualsevol índol, perquè no només representa a les persones que el voten si no als 3500 habitants de Simat. I si no, que no siga alcalde , que siga una persona civil com una altra i que decidisca el que vullga.

Anònim ha dit...

amics espanyolistes>

la constitucion dice que Espanya es un pais laic, per el que no es pot representar en actes religiosos l estat, o qualsevol organisme public

o esteu a favor o en contra de la constitucio

Anònim ha dit...

Disme l'article perfavor, jo et deixe ací l'unic article que parla de la religió, en ninigun moment vec la paraula laico ni que no es pot representar el estat en actes religiosos. Primer l'Ajuntament no es Estat...veges el que diu dels poders publics i ja meu contes..

Artículo 16

1. Se garantiza la libertad ideológica, religiosa y de culto de los individuos y las comunidades sin más limitación, en sus manifestaciones, que la necesaria para el mantenimiento del orden público protegido por la ley.

2. Nadie podrá ser obligado a declarar sobre su ideología, religión o creencias.

3. Ninguna confesión tendrá carácter estatal. Los poderes públicos tendrán en cuenta las creencias religiosas de la sociedad española y mantendrán las consiguientes relaciones de cooperación con la Iglesia Católica y las demás confesiones.

Anònim ha dit...

Yihad catòlica del poble? Paraules majors q no mereixen seguir sent comentades. Aixina sou, extremistes!

Anònim ha dit...

En España, el artículo 16.3 de la Constitución establece un mandato de colaboración de los poderes públicos con las distintas confesiones que habrá de ser proporcional a la representatividad de dichas confesiones en la sociedad española. Ello conlleva a que el Estado, a diferencia de países como EE.UU. o Francia donde está proclamada una laicidad en sentido estricto o laicidad negativa, no puede ser indiferente, pasivo y mucho menos hostil al hecho religioso, todo lo contrario, el Estado, en aplicación de su obligación constitucional de tener en cuenta las creencias religiosas de la sociedad española y de cooperar con las distintas confesiones, considera positivamente el fenómeno religioso y además de reconocer y tutelar el derecho fundamental a la libertad religiosa, lo promociona y fomenta. Esto hay que relacionarlo con el mandato constitucional que tienen los poderes públicos según art. 9.2 de la Constitución de "promover las condiciones para que la libertad y la igualdad del individuo y de los grupos en que se integra sean reales y efectivas; remover los obstáculos que impidan o dificulten su plenitud y facilitar la participación de todos los ciudadanos en la vida política, económica, cultural y social." De este modo la libertad religiosa no sólo es proclamada de una manera formal, sino que un Estado social y democrático dicho derecho fundamental ha de ser real y efectivo. Por esta razón el Tribunal Constitucional habla de laicidad en sentido positivo y no puramente negativo.[