dimarts, 3 de novembre del 2015

TAVERNES SENTENCIA LA MANCOMUNITAT DE LA VALLDIGNA


Els nous integrants del ple de la Mancomunitat han admés que l'ens no pot seguir amb  tal com està ara i que s'ha de reinventar. Són paraules del representant de Compromís de Tavernes al darrer ple de l'ens comarcal, on s'ha deixat clar que els pressupostos de les poblacions que integren la mancomunitat estan molt justs i tots veien complicat mantenir les aportacions a l'ens.
Primera conseqüència: Tavernes reduirà en un 90% la seua aportació, de 220.000 euros a 20.000, el que significa sentenciar la Mancomunitat i deixar-la sense altra eixida que la dissolució, una decisió que Arc Iris ve reclamant des del lamentable paper que la Mancomunitat de la Valldigna va jugar amb la polèmica de l'alta tensió. 
El ple de Tavernes ha donat el vist-i-plau a la retallada amb la majoria absoluta de Compromís i el suport d'EUPV, i amb l'oposició del PSPV, qui va votra en contra, i PP, qui es va abstenir.
Per al PSPV de Tavernes la Mancomunitat ha estat una víctima de la voluntad del govern local d'augmentar la seua capacitat d'inversió fins a un milió d'euros, i proposava que la retallada que necessita aplicar Tavernes es dividira en diversos exercicis. 
El PP, per contra, es va abstenir en responsabilitzar a la gestió de Compromís a Tavernes de la necessitat de que ara s'hagen d'aplicar retallades. 

El president de la Mancomunitat, el regidor simater de Compromís Vicent Ribera, s'ha mostrat resignat, ha dit que l'ens encara no ha tractat a fons aquest tema, però admet que la mancomunitat quedarà esbiaixada i haurà de reduir bona part de les funcions.