diumenge, 1 de novembre del 2015

EL CONSELL ANIQUILA LA FUNDACIO JAUME II

Els pressupostos de la Generalitat per a 2016 preveuen un pressupost per a la Fundació Jaume II, gestora del monestir de la Valldigna, de 595.000 euros, el que suposa una partida mínima per a la gestió administrativa i funcionament ordinari de l'organisme, que ha ha reduït els darrers anys al mínim la seua activitat, fins l'extrem de no tenir ni capacitat per a actualitzar el seu portal web. 
Arrere han quedat els anys en els quals la Generalitat, a través de la Fundació, promovia exposicions de qualitat com "El toisón de oro" que va costar 1'3 milions, dedicavva xifres milionàries a la restauració del monestir, muntava musicals com "Balanziyyá" que va costar un milió d'euros, sarssueles, festivals de teatre, o fins i tot l'orquestra simfònica de la Fundació, creada amb 46 músics. 
Duranta la presidència de Francisco Camps la Fundació Jaume II va arribar a tenir un pressupost anual de tres milions d'euros, però a partir d'ahí es va caure en la mala gestió, en el desviament de diners de la Fundació a la Volvo Ocean Race, la destitució disfressada de dimissió de l'exgerent Vicente Burgus, l'abandó i la caiguda en l'ostracisme. Els festivals de teatre i música van desaparèixer, com la resta de produccions culturals, i les obres de restauracio es van ralentitzar per no dir que es van paralitzar. 
Quan pensàvem que el canvi de govern a la Generalitat anava a capgirar la situció, ens trobem amb un Ximo Puig que no sap quadrar els comptes, que no ha reduït la xifra d'alts càrrecs com va prometre, que ha fet un pressupots artificial amb 1.300 milions d'euros que no sap d'on eixiran, i que ha reduït la Fundació Jaume II a la mínima expressió, amb un pressupost de 595.000 que amb prou feines donaran per pagar al personal i fer dos cates arqueològiques.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaja desastre d'equip de govern. No traurem la sep del forat. Estos personatges són uns mals gestors i amb notícies com aquesta es dónen a conèixer més encara.

Anònim ha dit...

Espere un comunicat del Ajuntament de Simat apoyant esta mesura. Perque en la Generalitat, Diputacio i Ajuntament son tots del mateix partit, o estic enganyat?

Anònim ha dit...

Estàs enganyat. A la Generalitat EUPV no està. Potser per ahí vagen els tirs de la racaneria del Consell amb la Fundació.

Anònim ha dit...

I el Bloc i PSOE no conten? Pos si que pinten poc. Menos que yo en casa.