dissabte, 7 de maig del 2016

LA "JEFA" DE COMPROMÍS JA HA DONAT EL VIST-I-PLAU AL PACTE AMB PODEM I EUPV


La Mesa Nacional d'Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha aprovat per 64 vots a favor i 1 abstenció apostar per una reedició de la coalició electoral al Congrés de les passades eleccions del 20 de desembre de Compromís i Podem, ampliada ara a Esquerra Unida-PV. Per a la candidatura al Senat s'ha aprovat, amb dues abstencions, explorar les vies per a poder ampliar la coalició electoral al partit socialista, a proposta del secretari general del PSPV, Ximo Puig, qui veu perillar la seua assignació de senadors de concórrer en solitari. Puig només pacta si li convé.
Iniciativa ha celebrat aquest dissabte a Otos (la Vall d'Albaida) una reunió de la seua Mesa Nacional, on també ha ratificat per unanimitat els noms dels representants d'Iniciativa en la comissió negociadora de Compromís que els pròxims dies ha d'acordar amb la resta de formacions la configuració d'aquesta candidatura.
Els membres d'Iniciativa que aniran alternant-se en les diverses reunions de la negociació són Miquel Real, Loles Ripoll, Emili Mira, Belén Bachero, Pasqual Mollà i Luisa Notario.
El màxim òrgan de decisió entre congressos d'Iniciativa també ha ratificat, amb dues abstencions, mantenir els mateixos candidats del partit, triats per la militància per a les passades eleccions, per a compondre les llistes dels nous comicis.
Resta ara que el Bloc accepte esta fòrmula, que a les eleccions del 20-D va causar tantes reticències. Un dels principals detractors dels pactes era l'alcalde de Tavernes i diputat autonòmic, qui junt amb l'eurodiputat Jordi Sebastià van encapçalar l'oposició al pacte amb Podem. Però si els jordis no en tenien prou amb una tassa, ara Mónica els en vol fer tragar dues. 
D'altra banda, s'ha informat als membres de la Mesa de la celebració dels actes polítics 'Un any del nostre Compromís'. Durant els pròxims 30 dies representants de Compromís en les diverses administracions recorreran les comarques de la Comunitat per a celebrar trobades amb la ciutadania en els quals explicaran la seua labor de govern des de les passades eleccions locals i autonòmiques del 24 de maig de 2015.