divendres, 14 d’abril del 2017

SIMAT, BENIFAIRÓ, TAVERNES I XERACO DESAFIEN LA PROHIBICIÓ GOVERNAMENTAL D'EXHIBIR BANDERES REPUBLICANES



Simat
Tavernes

Xeraco
Almenys els ajuntaments de Simat, Benifairó, Tavernes i Xeraco, a la Safor, i també Barxeta, a la Costera, han desafiat la prohibició governamental expressa de no exhibir banderes republicanes a les balconades dels edificis municipals el 14 d'abril en commemoració de la proclamació de la Segona República. 
L'Executiu central va advertir que traslladarà als tribunals de justícia als ajuntaments que exhibisquen banderes republicanes, segons va indicar el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues.


Moragues ha recordat que l'any passat, coincidint amb el Dia de la República, 17 ajuntaments i una Diputació van exhibir banderes republicanes. A ells se'ls va fer un requeriment perquè les retiraren.



Enguany, per a evitar aquesta situació, el Govern havia remès una carta als diferents consistoris informant que la bandera republicana no és oficial i que la seua exhibició és contrària a la llei en un edifici públic, en un país en el qual nombroses plaques de carrers encara estan retolades amb noms de destacats franquistes. 



Moragues ha incidit que la llei arreplega que en els edificis públics "han d'onejar banderes oficials, i en un ajuntament ha d'onejar, exhibir-se, la bandera de l'ajuntament i la d'Espanya, i no cap exhibició d'un altre tipus de banderes en edificis públics". Moragues obvia que també hi ha una llei de la Memòria Històrica que obliga a retirar qualsevol expressió que evoque a l'anterior règim. 


3 comentaris:

que mes dona ha dit...

Ole la democracia. MOlt be Sr. Alcalde, perque es lo unic que saps fer be, perque de lo demes, res de res. Els camins del terme, fets un drap, el atur aumentant, i el Sr. Alcalde posant banderes.

Anònim ha dit...

Quanta tonteria. Sr. Alcalde deixes de tonteries i dediques a treballar per al poble. Ara pregunte jo, si ens multen per posar eixa bandera, qui ho pagará?. El sr. Alcalde amb els diners de tots nosaltres, no ?. Molt be !.

Anònim ha dit...

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2017/04/10/moragues-denunciara-ayuntamientos-cuelguen/1553086.html

Si ens denuncien..qui ho pagarà?. El poble?...o el sr.Alcalde?