divendres, 5 de maig del 2017

SIMAT RESTAURA UNA DE LES ARCADES DEL CIRER



L’Ajuntament de Simat de la Valldigna inaugura diumenge al matí, 7 de maig, la restauració d’un dels tres aqüeductes d’abastiment d’aigua al Monestir de la Valldigna, procedent de la Font del Cirer. Es tracta d’un monument del segle XVIII, situat a dos quilòmetres del casc urbà, al començament del Camí dels Burros, una de les rutes més visitades pels turistes que practiquen senderisme en la zona.
Els treballs de restauració han estat dirigits per l’arquitecte del Monestir de la Valldigna, Salvador Vila, i la quantitat invertida en el total de l’obra apuja a 58.984 euros. L’Ajuntament de Simat, ha netejat i ha condicionat la zona per a fer-la més assequible, ja que hi ha molts arbres i vegetació. També ha construït un petit mirador des d’on es pot contemplar l’aqüeducte i el llit del riu Vaca, que en passa per baix.
Segons l’alcalde de Simat, Víctor Mansanet, amb eixa intervenció “posem en valor no només el nostre riquíssim patrimoni, tant historicoarquitectònic com natural”. També, amb aquesta restauració del monument hidrològic, “l’Ajuntament amplia la seua oferta turística i complementa la cultural”, declara Mansanet, qui destaca l’impuls que li han donat a aquesta intervenció les regidories de Turisme i Medi Ambient, dirigides per Marga Palomares i Vicent Ribera, respectivament.
Aquest monument té una longitud de vora 30 metres i una altures d’11 metres. Està construït, igual que els altres dos, amb la tècnica de tàpia de maçoneria, és a dir, murs fets amb pedra, argila i calç, sobre fàbriques de rajols per suportar la conducció superior. Va ser construït cap a 1746, sota l’Abadiat de Fra Josep Minyana. Fa uns anys es va restaurar la primera arcada i encara en queda una altra en la mateixa ruta, tot i que està en un lloc més escarpat i de difícil  accés.