dijous, 20 d’agost del 2009

LES TRADICIONS MEDIEVALS

Al igual que en temps de Jaume I, novament s'han reunit a Simat els tres estaments que representen allò més valuós de la nostra societat: l'ordre espiritual, l'ordre militar i l'ordre civil.
Per una part, el braç eclesiàstic (l'autoritat religiosa), que com tots sabem, representa a déu en la Terra, que no és poc.
D'altra banda, el braç armat (l'autoritat militar), que representa la unitat d'Espanya "dentro del destino en lo universal" i la garantia de l'ordre dinàstic Borbó.
Finalment, el braç civil, representat a Simat pel nostre alcalde (PSOE - centre polític), la futura alcaldessa (BLOC - la burgesia nacional catòlica), i l'inefable superregidor (ERC - la socialdemocràcia independentista del si però no), acompanyats tots, com no podria ser d'altra manera, per la corresponent parella.
Com que el regidor d'informació i turisme, Juli (BES - la socialdemocràcia nacional catòlica), no hi era present, no s'ha donat a conèixer l'ordre del dia de la reunió. Per això cal suposar que bàsicament, la reunió tractaria de constatar que al nostre poble, tot funciona dins de l'ordre adequat (segons ells, clar), i fer-se la promesa que en un futur, tot seguirà igual, encara que el braç civil, ens vol fer creure que alguna cosa canvia, penjant banderes quatribarrades pel carrer.
Eixa reunió va acabar amb un bon dinarot, del qual sols poden assegurar una cosa: Que el braç eclesiàstic no va pagar res.
Aleshores, tant si el dinarot el va pagar el braç militar, con si l'ha pagat el braç civil, el que també és segur, és que la patxutxada l'hem pagada tota la ciutadania de Simat.
I clar, foradet per ací, foradet per allà, després el braç civil ha de pujar els impostos per a quadrar els comptes, que puguen seguir reunint-se, menjant a costa de tots, i de pas, seguir mantenint l'ordre adequat.
Bon profit doncs, i que l'any que ve, vostès puguen fer una reunió semblant, i que la ciutadania ho puguem veure. Ja sabem que assegurar-se que "todo continúa dentro de un orden", té el seu preu.

28 comentaris:

Anònim ha dit...

a mi personalment vore blaveres i quatribarrades en va donar .... diguem-li fàstic i vaig fer la corresponent lectura política MOLT DE BES, pero Ibañez i Brines representen el triomf de la tercera via al bloc de LA VALLDIGNA

Anònim ha dit...

Perquè voleu donar la nota criticant lo de les quatibarrades si vosaltres sou els primers que les voleu.O a cas serà de veres que sou un apendix del PP.Mira,em porteu desconcertat.No se si tornar-vos a votar.Vos pareix mal que penjen quatribarrades al balcó de l'ajuntament ,al carrer,que no facen la solta criminal del bou embolat,que lleven el manolito.Reis,de que aneu,espantareu al tot l'electorat valencianista d'esquerres que no vota Esquerra (Republicana).Gerard ,pensa-ho be que eixe enemistad amb Serra està portan-te a dir destrellats.Tu no has de renunciar a allò que creus pel fet que coincideixques amb ell.Va collons,que el País Valencià no el farem mai aixina.Recorda que "serà d'esquerres o no serà".

Anònim ha dit...

Jo rei el fàstic em dona vore banderes d'Espanya.La blavera es una bandera valenciana ,de la capital pero valenciana.Recorda que fins el Maulets ja la porten a les manis per la ciutat de València.

Anònim ha dit...

Et fa fàstic la bandera d'Espanya però no et fa fàstic anar a les manifestacios de beatos i escoltar la marxa reial a l'eixida dels sants. Home, què bonic.

Anònim ha dit...

Arc Iris no ha criticat ni les quatribarrades, ni la retirada del monolito, ni ha defés el bou. O no saps llegir, o eres un embolicador professional. Ara bé, cap quatribarrada ni cap monolito servirà de "tapadera" d'una gestió nefasta, d'unes actituds prepotents, i del menyspreu. O acàs a u per ser d'ERC o del BES se li ha de perdonar tot? L'esquerra té bula per a fer el que vullga? NO.

Anònim ha dit...

Xe, i on està la placa del carrer Al Tall?

Anònim ha dit...

I a tot això on es va dinar ???? en quin bar ???? si es pot saber

Anònim ha dit...

Deixeu-los que es facen grossos amb les patxuxades que el compte enrera ja està en marxa.
D´ací 20 mesos tots fóra de l´Ajuntament.
I després ens vendran la burra dient-nos que si han fet tal i qual, però hauran perdut el reconte de les patxuxades que s´han fet a càrrec dels nostres diners.
"Igualito igualito como el abuelito Colom"

Anònim ha dit...

el bar el bar quin va ser ?????

Anònim ha dit...

Al que diu que la blavera es una bandera valenciana i la gasta Maulets:

Tesis:

La quatibarrada en blau i coronada es la bandera de la ciutat de valència (un 10 i es vertitat).

La gasta Maulets, en els actes que es desesnvolupen en la ciutat, no la voràs doncs ni a Dènia (la Marina) ni a Simat (La Valldigna) en un acte de l'Esquerra Independentista (EI)

Ha estat reconeguda com oficial en la ponència política del Bloc del darrer Congrés Naional, que no pas per MAULETS.

antitesis-preguntes:

És col·loca a Simat per celebrar el pacte BLOC -PSOE, a la ciutat de valencia, on Joan Maria Mansanet anava de 12, per celebrar que no va treure ni pa quicos ?

És col·loca a Simat per commemorar que gràcies als vots nacionalistes del BLOC i ESQUERRA hui és alcalde un soicata que no es creu res de banderes, és pensa ser el sumsum corda en història i cerca problemes institucionals a tot arreu ?

O es tracta peró d'una desició del Consell Nacional del BES reunit al Saló de Plens de Simat en juliol ?

Sintesis-conclusions:

Les Blaveres a València i els neoblaveros que monten una comissió fallera i vagen tots en autobus o en tren a la ofrena, no et sembla ?

Recomanacions fora de la síntesi:

* (cal no deixar de convidar a Victorieta i els Mansanets per tal de que llueixquen les que ens posen en les balconades simateres per festes i diades)

Anònim ha dit...

Al de les 04:39

Recorda que fins el Maulets ja la porten a les manis per la ciutat de València.

A vore ,saps llegir.He dit que els Maulets la porten per la ciutat de València.També t'he de recordar que les falles son ben valencianes,encara que sota dominació blavera per deixadesa dels valencianistes.L'EI o gent del seu entorn monta les seues falles particular "Falles Populars i Combatives "http://www.racocatala.cat/noticia/18234/arriben-falles-populars-combatives-2009

No es posa a Simat per conmemorar cap pacte,es posa perquè ja fa anys que perderem un tros més de la nostra identitat,i si no ves poble per poble i voràs la bandera que posen tots a festes.
No es posa perquè mana PSOE-BLOC-ERPV ,si manara el teu Sebastianet te la posaria fins la sopa .I tota blava ,com feren l'any passat a l'enteulat de l'ajuntament .

Anònim ha dit...

Juli fes-te un BES amb cocacola o llimonada i compra't un passatge per HONOLULU i deixa de dir ximpleris.

Anònim ha dit...

Caragol boquimoll,ni soc Juli ni li vote al Bloc.Soc independentista però amb trellat no com tu Jose Victor.

Anònim ha dit...

Si Si ... UN INDEPENDENTISTA DE SOCA ARAREL DEU SER TU

Arc Iris deuria comprovar tots els IP'S dels comentaris que des de l'ajuntament simater es fan aqui.

Tal vegada MAULETS tindria que pegar-vos un toquet per permetre tanta difamació.

Anònim ha dit...

el bar el bar quin va ser ?????

el baaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ??????????????

Anònim ha dit...

Vos dona fàstic vore una bandera d'espanya? i defeneu el "catalanisme" escolteu que per sort o per desgràcia, estem a espanya, mes concretament a Valencia, defen el valencià i deixeuse estar de catalunya que ells asoles saben defendres bé. Ara tu hem diràs, el valencia, no es una llengua, per historia, per conveniencia per el que siga.per aixo et dic que els catalans saben defendrs molt be, gran quantitat d'artistes valencians han hagut d'emigrar uns cuants Km al nord per tal que la seva musica fos factible, en canvi a valencia en al d'estar tu be els demes que s'apanyen, eixe es l'esperit.

ale, compreu carros que burros ya nian prou.

Anònim ha dit...

el socialisme concretament el Psoe, es per a la meua opinio una de les majors propostes de integracio i equitat dins del extens ventall de partits politics. centre esquerre. al centre, perque ningun extrem es bó. i un tant d'esquerra perque els obrers som els que formem el país.
el que ha fallat asi es Mr. Peladi.

Compreu carros que burros nian massa

Anònim ha dit...

Als que tindrien que pegar-vos un toquet es a vosaltres que vos anuncieu com la veu de la CUP a Simat i cada vegada que un espanyolet guanya alguna cosa ho anuncieu com si fos la cosa més gran del mon.No crec que els de la CUP li tinguen massa devoció als esportistes espanyols,no per res sols perquè per a ells no representen al seu país.Demagògia pura i dura és la que s'aplica ací per arreplegar vots d'on siga.
NO en el meu nom

Per cert,quina quimera que tots els que vos fan comentaris contraris a vosaltres són de l'ajuntament,NO SOC DE L'AJUNTAMENT .EN LA MEUA VIDA HE VOTAT SEMPRE ESQUERRES COM UPV,ERPV ,ARC IRIS ENCARA QUE ESTIC IDEOLÒGICAMENT PROP DE L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA.HO SENTS HO CRIDE MÉS FORT.

Anònim ha dit...

jo vull saber el menú, també el bar:

hi havien "patetes braves" i boquerons de pot ?

o era una cosa més pareguda al menú de la Gala solidària de la F1 a València del passat divenres ?


suprema de lubina farcida de foïa ?
i suprema de xocalata amb reducció de clemenvilla ?

Anònim ha dit...

Has deixat la web parada Gerardo. Un poc de serietat i deixa algun substitut durant les teves vacances. Podries donar-li una oportunitat a Vicent Mestre (després d'ensenyar-lo a llegir i escriure) jejejeje

Anònim ha dit...

Deixeu-se de banderes i que algú ens explique de que parlaren, que va costar la patxutxada i qui la va pagar.
Sempre desviant el tema.

Anònim ha dit...

Però és que la gent no sap llegir?
Ací ningú ha critica les quatribarrades.
Lo que es critica és que alguns es pensen que penjant quatribarrades ja son d'esquerres i està tot arreglat.
I això és un engany,...i no m'ho la pegaran.

Anònim ha dit...

A ? per cert quin va ser el baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar el bar el bar

Anònim ha dit...

la patxuxada costaria mes o menys el mateix preu que si l'hagueren fet els de l'arc iris.

Anònim ha dit...

deixeu estar a xaló k no vos a fet res. sou basura.

Anònim ha dit...

Vos dona fàstic vore una bandera d'espanya? i defeneu el "catalanisme" escolteu que per sort o per desgràcia, estem a espanya, mes concretament a Valencia, defen el valencià i deixeuse estar de catalunya que ells asoles saben defendres bé. Ara tu hem diràs, el valencia, no es una llengua, per historia, per conveniencia per el que siga.per aixo et dic que els catalans saben defendrs molt be, gran quantitat d'artistes valencians han hagut d'emigrar uns cuants Km al nord per tal que la seva musica fos factible, en canvi a valencia en al d'estar tu be els demes que s'apanyen, eixe es l'esperit.

ale, compreu carros que burros ya nian prou.




ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh?

Tio,si no t'expliques i escrius millor el valencià no hi ha qui t'entenga.Sense ànim d'ofendre.Una abraçada.

Anònim ha dit...

esque com no se m'explique com puc, es lo que te ser un analfabet funcional, i no haver anat a l'escola.i si no vols entendrem no m'entendras aixo de segur. sense anim d'ofendret.

Anònim ha dit...

LA patxutxada costaria l mateis que li lhagueren feta els d'Arc Iris.
LA diferència, és que els d'Arc Iris no l'hagueren feta.
Aixína que el cost haguera segut 0.