diumenge, 2 d’agost del 2009

UN PLA GENERAL SENSE CAP TIPUS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

El tripartit (PSOE, BLOC i ERC), fent novament ús del “rodillo” i la prepotència que els caracteritza, han enviat a la Conselleria per a la seua aprovació, un Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que en el seu dia es va el.laborar sense cap tipus de participació ciutadana.
Un PGOU, ple d’ambigüitats i que de segur, en el futur portarà al poble a males interpretacions i a noves tensions. De moment, el camp de golf i la macrourbanització, han desaparegut, classificant eixos terrenys, com a No Urbanitzables d’Ús Comú, una forma de no dir res, de no comprometre’s amb res, i de deixar la porta oberta a lo que siga (inclòs un camp de golf i una macro urbanització).
I no es diu res, perquè igual que permeteren governar al PP durant 14 mesos, fins que es posaren d’acord en com repartir-se el comandament, ara tampoc s’han posat d’acord amb el PGOU. EL PSOE diu que vol camp de golf, ERC ja no sabem on està ni que vol, i el BLOC no diu ni que si ni que no.
Quan l’any 2004 es va aprovar el Concert Previ (que preveia el golf i la macro urbanització), el BLOC va votar a favor, dient que “allò que tinguem que canviar, ja ho canviarem més avant”. Eixa filosofia ens ha portat a que 5 anys després, encara estiguem com estem, sense saber que fer, ni cap on tirar.
Començant la casa per la teulada, s’envia un PGOU, sense tindre l’Agenda 21 acabada, sense fer cas de l’informe tècnic sobre el polígon, sense aclarir la situació definitiva de Foies i Corrals, i sense saber que fer en l’horta. Tot un eixemple de com NO ha de ser un procés de redacció d’un Pla General.
Diuen que faran un referèndum per a que el poble parle. Ens pareix molt bé, sempre i quan el poble participe de veritat en la seua el-laboració i estiga ben informat. Però no deuríem oblidar que el millor referèndum, és portar un programa electoral ben clar quan venen eleccions, i saber-lo defendre i complir-lo.
No com s’ha fet fins ara. Recordem que a les eleccions de l’any 2003 el PSOE, a més d’amagar els plànols (que Arc Iris va repartir a tot el poble), no va anomenar el golf per a res, i l’any 2007, el senyor Eladi, dos mesos abans de les eleccions escrivia unes coses, i dos mesos després, escrivia tot el contrari.
Recordem que el BLOC, en paraules del a les hores tot poderós secretari comarcal Emili Selfa ja atacava a Arc Iris de “intoxicadors” dient que “si del BLOC depenia, a Simat no es faria camp de golf”. Ara ja han canviat (una vegada més), i el BLOC deixa la porta oberta al golf i la macro urbanització.
I recordem que SS (superregidor Serra), quan el teníem de “topo” infiltrat a Arc Iris, era el més antigolf, i ara amb tal de seguir manant i acaparant, ja traga amb totes estes posicions ambigües.
Diuen estar obsessionats per la transparència, però es neguen a una nova exposició pública i a obrir un nou període d’al·legacions.
Parlem molt de diàleg, però no s’accepta cap proposta de l’oposició, ja siga del PP (que segueix insistint pel camp de golf), ja vinga d’EU-Arc Iris que proposa una moratòria urbanística fins que no hi haja un projecte clar de futur per a Simat. I tant clar ho tenien, que fins i tot, el diari Levante, abans del plenari ja tenia redactada la noticia, perquè a les hores que es va acabar el plenari, no es pot reservar tot un full per a posar la noticia. Per a fer aquestes xanxullades, si que funciona bé el departament d’informació.
Com podeu veure,ninguna novetat.
A Simat, ni amb les velles dretes, ni amb les noves esquerres (¿?), han canviat les formes de treballar. Ni tripartits, ni tribadats, ací l’únic que val, és fer lo que ens dona la gana perquè ací manem nosaltres. Com sempre.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui fa un any del colp d´estat.
Els colpistes continuen en el poder... i fan el que els dóna la gana.

Anònim ha dit...

Si tan demòcrates son, perque no feren un referèndum per a vore si el poble volia canviar d'alcalde?

O és que el referèndum sols el plantege quan em convé?