dijous, 30 de desembre del 2010

FINALMENT NOU INSTITUT ?


Sembla que els estudiants de l'IES Valldigna, començaran l'any en classes noves. Prop de 600 jóvens que cursen estudis en este centre deixaran arrere anys de docència en barracons i passaran a un centre completament nou.
Després de decades de reivindicacions, els escolars d'este centre començaran el 2011 en les noves aules de l'institut que s'ha edificat en la zona del Cambro de Tavernes.
En l'últim plenari celebrat en la Vall es va parlar de la possibilitat que el centre iniciara la seua activitat el proper dia 10 de gener i així sembla que serà.
Per este motiu els operaris continuen treballant contrarellotge en la zona per tindre rematades les obres. En els pròxims dies s'espera realitzar el trasllat del material a les aules i finalment allotjar els alumnes en el nou institut el proper 10 de gener.
L'edifici té capacitat per allotjar 600 alumnes i la seua construcció ha tingut un cost de més de set milions d'euros. La parcel.la en què s'ubica el nou centre acadèmic té 15.300 metres que donaran cabuda a quatre línies d'estudi i diversos serveis com un gran gimnàs, una cafeteria amb menjador, una vivenda i diversos magatzems.
La Conselleria es va comprometre a allotjar tots els alummes de l'IES Jaume II i l'IES Valldigna, amb el compromís d'acabar les obres en Nadal. El futur de l'institut també ha tingut polèmica. L'adscripció dels alumnes a este centre va causar un gran rebombori en Tavernes, Simat i Benifairó.
Finalment la Conselleria va dictaminar que al nou institut acudirien els alumnes de Simat i dels col.legis Sant Miquel i Divina Aurora de Tavernes.