divendres, 17 de desembre del 2010

VÍCTOR MANSANET PRESENTA A SIMAT EL SEU DARRER LLIBRE, "AL TALL, LA MÚSICA D'UN POBLE"


Anit es va presentar en el pub Dalt la Font de Simat, el llibre "Al Tall, música per a un poble", de Víctor Mansanet, que ha tret EdicionS Bromera. A l'acte intervindran els fundadors d'Al Tall, Manuel Miralles i Vicent Torrent, així com l'autor, qui s'ha especialitzat en l'estudi d'aquest grup, pioner de la música tradicional del País Valencià, que enguany ha complit 35 anys de carrera artística. Prèviament, es projectarà un documental sobre Al Tall
Víctor Mansanet s'ha convertit, així, amb una espècie de biògraf de cambra d'Al Tall, ja que va publicar en 1995 un altre llibre sobre aquest conjunt. Però no ha estat l'únic llibre de música que ha escrit Mansanet. L'autor simater ha publicat també Lluís Llach, alè de revolta, potser la biografia més important i completa del cantant català que el crític i escriptor barceloní, Ignasi Riera, ha qualificat de "biografia exemplar"; i el llibre en castellà "Sabina, la provocació permanent", sobre el cantant i intèrpret andalús Joaquín Sabina. Al mateix temps, Víctor Mansanet va publicar la versió en català del llibre Serrat, de Carles Gámez; i ha estat col*laborador de la revista Enderrock.
Per a Mansanet, Al Tall "es una referència obligada no només per a la cançó tradicional del País Valencià, sinó en el treball de recuperació d'una part importantíssima del patrimoni sonor del nostre poble". El llibre s'introdueix en la formulació musical d'Al Tall i en unes creacions que per a l'autor simater "constitueixen una rica experiència que forneix el vertader sentit artístic de la nostra música popular i tradicional".
Curiosament, Víctor Mansanet va presentar una moció, que va ser aprovada per unanimitat per la Corporació Local de Simat, per a dedicar el nom d'un carrer a Al Tall, però l'actual equip de govern va decidir llevar eixe nom sense donar cap explicació. Mansanet afirma que això és "una pura, però trista anècdota, que retrata les misèries, frustacions o prejudicis de determinades persones".
El llibre sobre Al Tall que es presenta aquesta vesprada s'emmarca en un temps històric en què els mateixos components del grup es van convertir en uns "autèntics maulets en solfa i uns partisans que han despertat la consciència nacional i lingüística dels poble valencià", segons Mansanet. El text està acompanyat de fotografies i el complementa un disc que recull les principals cançons d'Al Tall, entre les quals hi ha El tio canya i el Cant dels Maulets. Víctor Mansanet ha volgut dedicar aquest llibre a la memòria d'Ovidi Montllor.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si però qui va donar l'odre de llevar el carrer segueix sense tindre collons u ovaris per a dir:vaig ser jo.
Tindrà la poca vergonya d'anar a la presentació del llibre?.

Anònim ha dit...

Clar que anirà a la presentació.
Imaginat qui son el posibles autors de l'ordre, i d'ells es pot esperar cualsevol cosa.

SIMPATIZANT DEL BLOC ha dit...

No el que vadonar l'ordere estra "apatrullando la ciudad" amb la seua dona si li pagaren un euro cada volta que dona al poble lajuntament dedicaría tots el presupost al seu sou, Per cert deu pensar que es l'amo del poble n?? No se espere que resputin no traga res en les proximes elecions

Anònim ha dit...

Quina vergonya que s'acabe la legislatura i el canalla que va donar l'ordre no ha aparegut.
Ni els impresentables que ho saben, tampoc diguen res.
Tots a la carcel !!