dissabte, 8 d’octubre del 2011

EL PP REACTIVA EL CONSELL AGRARI TRES MESOS DESPRÉS D'ESCLATAR LA CRISI DE LES COOPERATIVES

A principis de juliol es van conéixer els primers anuncis sobre la mala situació financera de les cooperatives de Simat, i la possibilitat de que no reprengueren la seua activitat en la nova campanya. Han hagut de passar tres mesos des que va esclatar la crisi de les cooperatives a Simat per a que el PP se n'adonara que hi ha aprovat a l'ajuntament el reglament d'un organisme que s'anomena Consell Agrari Local, i que estava inactiu.
Ara l'alcalde tracta de reactivar-lo i ha instat a tots els sectors amb dret a estar-hi representats a presentar els seus candidats i els corresponents substituts. No es pot dir que el PP haja tingut una reacció de gasela. No obstant, el Consell Agrari, tot i que ha d'estar actiu, no va a resoldre una crisi de la magnitud de la que afecta a Simat. És com si esclatara una bomba atòmica i el Govern reconstituira el consell de seguretat nuclear per a vore per on tirem.
El Consell Agrari és més bé un órgan consultiu per transmetre si cal propostes per millorar qüestions qüotidianes del sector agrari local, però la capacitat executòria segueix en mans de l'Ajuntament. D'ací a que el Consell Agrari es constituïsca i propose alguna eixida per a l'agricultura local, ja no quedarà res sobre el que decidir alguna cosa.
Mentrestant, els antics treballadors de les cooperatives estant tractant d'ocupar-se en altres sectors o en altres municipis. Uns ho han aconseguit, altres no. No està fàcil.
Al marge, s'ha encetat la batalla legal per tal d'exigir sous impagats. Els treballadors, de forma majoritària, estan encarregant demandes als serveis jurídics dels sindicats.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

L'estratègia dels arquers està clara. El tripartit era un desgavell, i el PP es una petardà, per tant, què queda? Víctor i l'Arc Iris. Fins que no aconseguisquen l'alcaldia no pararan.

Anònim ha dit...

Ahora los productores de cítricos de Simat tendrán que llevar su mercancia a otras poblaciones, casi con toda seguridad a Gandia, como afirmó ayer el alcalde de Simat, sebastià Mahiques, que también forma parte de una de estas cooperativas.

Mahiques comentó que la situación es insostenible y se mostró sorprendido al conocer el cierre de ambas instituciones. «Hemos celebrado varias reuniones para ver qué solución se daba, pero al parecer lo mejor es el cierre».

estes son les declaracions del nostre alcalde,per a que vegeu quin animos porta el tio.

Anònim ha dit...

En les mentalitats que tenim, no és fàcil que aconseguisquen l'alcaldia, ni Victor ni l'Arc,
però, vist lo que hi ha, són els únics que fan oposició (igual al PP que al tripartit), critiquen i plantegen propostes, que els altres sempre rebutgen o tenen por de dur-les endavant.

Anònim ha dit...

COLLOOOOONS!!!!!quina mania teniu amb l´alcaldeeeee!!! ell no és el que ho té que solucionar..els qui s´han quedat els diners i els que ho administraven, eixos ,eixos...P.D.i jo no sóc del PP,soc realiste-a.

Anònim ha dit...

jajajjaj eixos ,eixos son els que eu tenen que solucionaaaar????
avore si et penses que fan faena de matalafer(fer i desfer)

Anònim ha dit...

Totes les propostes vinguen de qui vinguen benvingudes sigues, quina dotacio economica li si dona a l'empresa agrària municipal, perque diro es una cosa, y dotarla economicament un altra.