dilluns, 23 de gener del 2012

MOLTES PERSONES SEGUEIXEN ESPERANT JUSTÍCIA

Marcos Ana, pres de consciència del franquisme (un de tants)
“Molta gent diu que cal passar pàgina, i jo dic, sí, però després d'haver-la llegit. No és possible que després de 40 anys de dictadura arranquem eixa pàgina de la història per a que se l'emporte el vent de l'oblit.”
El poeta Marcos Ana (a la foto) va passar 23 anys en les presons franquistes, on va ser torturat i condemnat a mort dues vegades. Va ser un dels primers presos de consciència d'Amnistia Internacional.
Esta setmana, el jutge Baltasar Garzón se senta en el banc dels acusats per no haver aplicat la Llei d'Amnistia de 1977 i per haver iniciat una investigació sobre violacions de drets humans durant la guerra civil i el franquisme, entre altres càrrecs.
Crims com la desaparició forçada de més de 100.000 persones, tortures i milers d'execucions sense judici d'homes i dones, les restes de les quals encara estan en cunetes de tot l'estat espanyol.
Investigar violacions de drets humans mai pot ser un delicte. És més: les lleis internacionals diuen que és una obligació per a l'estat espanyol, incloent el Poder Judicial en el seu conjunt.
Per açò, des d'Arc Iris considerem escandalós que un magistrat siga jutjat precisament per tractar de revelar la veritat sobre els crims del franquisme.
Pena de país (i com podem veure, no solament per l'economia o la corrupció).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La comunitat internacional, és fa creus de lo que passa aci, com estem tractant al Jutge Garzón, per estar apoyant els drets humans. Com que no és competència dún jutge ? Crec que la dreta franquista continua ahí, amb força increible, després de tants anys, i ahí está, encara poden amb tot. Encara no podem reclamar justicia i saber ón están els nostres morts, aço no és remenejar rés, simplement respectar aquells que volen saber d´els seus i que pugen triar ón deuen ser soterrats i poder descansar de la pena de no saber. Quantes generacions més han de passar, per a que pugam demanar justicia ? encara no ens toca ?

Anònim ha dit...

A Alemania ja jutjaren nazis (i continuen encara).
A l'Argentina derogaren la llei de Punt Final, i estan jutjant als responsables de crimens i desaparicions.
Però ací a espanya, amb una transició que volen que siga "un model", després de 35 anys de democràcia, encara jutjen a qui vol investigar.
Merda de país, merda de jutges, merda de polítics.

Anònim ha dit...

Quin país de merda. Espanya ha sigut, és i serà un país de feixistes. Quan més prompte agafem el camí d'eixida més prompte estarem lliures.