dissabte, 21 de gener del 2012

TANCAMENTS ALS CENTRES EDUCATIUS CONTRA LES RETALLADES

Els cinc sindicats d'educació han acordat este divendres noves mesures de mobilització, sorgides de les assemblees comarcals unitàries realitzades esta setmana en contra dels ajustos econòmics del Consell, entre les quals destaca el tancament dels centres educatius per a dimarts que ve, segons han avançat en un comunicat.
Els sindicats han proposat que durant els tancaments dels col·legis, el professorat invite els pares i mares i s'organitzen assemblees informatives i tallers de pancartes amb el lema de la campanya 'No a les retallades en els servicis públics. Depuració de responsabilitats al Consell" per a penjar-les al centre.
A més també s'ha sol·licitat coordinació en els barris i localitats per convocar concentracions i manifestacions de tot el personal de la funció pública i de la ciutadania. L'objectiu és que no se solapen en les convocatòries generals, com han acordat fer a Gandia l'1 de febrer i Alzira el 8 de febrer.
Els sindicats de l'ensenyament també han acordat assistir dilluns amb samarretes negres al lloc de treball i denominar-lo 'Dilluns de dol'. A més haurà concentracions de cinc minuts a la porta dels col·legis cada dijous a les 12.00 hores.
Els responsables dels sindicats han sol·licitat l'assistència a la manifestació convocada per al dijous 26 de gener a Alacant, València i Castelló, a partir de les 18.30 hores. A més de la recollida de firmes en les quals s'exigisca la dimissió del conseller d'Hisenda, José Manuel Vela.
A més, el 27 de gener, a la reunió unitària de tots els sectors de la funció pública, els sindicats d'educació proposaran altres mesures sorgides en les assemblees "perquè també les assumisquen els sectors de sanitat, justícia i funció pública". La intenció és fer concentracions a l'Aeroport de Castelló, en Ciutat de les Arts i les Ciències de València, en Terra Mítica, en la depuradora de Pinedo o la Ciutat de la Llum a Alacant, entre d'altres llocs.