dimarts, 7 d’agost del 2012

BALANÇ DE FESTES

El programa rutinari i convencional no ha minvat la participació, que ha estat, acceptable a la majoria d'actes, i nombrosa a les revetlles. Les principals crítiques, segons l'enquesta d'Arc Iris a peu d'escenari, són per a l'espectacle de la plaça del segon dia de festes (sainet) i per a l'espectacle infantil a la Font Gran del mateix dia. Pel que fa a la resta, sembla que els simaters no han fet en falta a l'orquestra Montecarlo, ni la cordà.
El PP ha tractat d'estalviar en el programa de festes sense que es notara, però no ha sabut substituir la manca de pressupost amb imaginació. Una bona fòrmula haguera estat la col.laboració entre municipis per tal de compartir propostes festives i culturals que enriquiren una programació que és, insistim, ruitinària i poc imaginativa.

PSPV I EU-ARC IRIS REBUTGEN ASSISTIR A LA PROCESSÓ EN REPRESENTACIÓ OFICIAL

Al lloc de representació oficial a les processons enguany només s'han deixat vore el PP i el Bloc, tot incomplint reglaments municipals en vigor. El PSPV s'ha unit a EU-Arc Iris en la decisió de rebutjar assistir en representació oficial a la processó. Qui ha volgut ho ha fet a títol personal. 
El PP ho fa per convicció i creences. Té tot el respecte. Ara bé, la presència oficial del Bloc no sabem si és per convicció, per interés electoral, per imposició de la branca católica del Bloc, o per decisió de l'assemblea local. No obstant, res que ens haja d'estranyar si tenim en compte que el Bloc, tenint l'alcaldia a Simat, va ser qui va consentir la reposició de la creu catòlica de benvinguda a l'entrada principal del poble.

SENSE INCIDENTS

En l'apartat d'incidències cal destacar la normalitat. La Policia Local només ha hagut d'intervenir en algún botelló improvisat, els bous no han provocat desgràcies, i només una jove va necessitar assistència mèdica a la revetlla de dilluns en resultar ferida quan es traslladava una taula per a fer-la servir d'escenari per a la tradicional exhibició de dance de Toni Mansanet.

AFANY DE PROTAGONISME


Arran de la notícia sobre l'aparició per dotze vegades d'una regidora del PP al llibre de festes, simpatitzants del PP han remés a Arc Iris exemplars dels llibres de festes de 2010 i de 2011 per tal de contrastar. Amb eixa perspectiva, el ranking l'encapçala Agustina Brines, que al llibre de 2011 apareixia en setze fotos, seguida d'Eladi Mainar, que al llibre de 2010 apareixia en 14 fotos. Això, però, no justifica la continuïtat de la pràctica. Cal dir, no obstant, que la qualitat literària i editorial dels exemplars de 2010 i 2011 era infinitament major. 
Arc Iris condemna este criteri editorial consistent en una col.lecció d'imatges de polítics, i reclama qualitat en el llibre de festes, que hui per hui és la publicació de major difusió a Simat.

PROPOSTES PER A MILLORAR

Arc Iris-EU recomana al govern local que per a anys posteriors formalitze convenis de col.laboració amb altres municipis per tal de compartir propostes lúdiques i culturals que puguen ser incloses al programa de festes. Sense varietat ni innovació la capacitat d'atracció de les festes patronals roman inalterable any rere any. 

18 comentaris:

Anònim ha dit...

el bloc de simat fa anys que els seus jefes van decidir que han danar a les processons no sé de que vos extranya.

Anònim ha dit...

Pues ara a les 8 del mati acabe de vore com li obrien la escola del grupo a dos rumanes de les bates llargues per ha treballar, i les
persones de simat en el paro,jo tame.
SEBASTIAN que poca vergoña.

Anònim ha dit...

PERDON ES VERGONYA NO VERGOÑA

Anònim ha dit...

El amor d'Arc Iris pel PP no té limits. El 3er dia el germà d'un regidor del PP i un amic es van carregar una taula a la berbena mentre feien l'animal damunt d'ella i van desgraciar a una xica q ballava prop d'ells. Com mana el PP i està involucrat el germà d'un regidor del PP, ara resulta q "es traslladava una taula per a fer-la servir d'escenari"... sou deplorables

Anònim ha dit...

Es veu que has fet una enquesta sobre si han trobat a faltar els simaters a l'orquestra Montecarlo. Doncs es veu que l'han tirat en falta simaters i forasters: molts simaters m'han dit que no els feia il.lusió les festes perquè si no t'agraden els bous és l'únic que els queda, perquè les altres orquestres manquen molt de qualitat; i els forasters perquè no han vengut el tercer dia, que tradicionalment la Font es posava de gom a gom.
Personalment m'han fotut les festes i sóc simater.

Anònim ha dit...

"sense incidents"??? deu quins titulars, ai com vos agarren els familiars de la xica, un ós fracturat i tot ple de sang que ho va deixar la pobre xica. Ja m'haguera agradat a mi vore quin titular si la afectada haguera sigut la vostra filla...

Anònim ha dit...

Si l'afectada haguera sigut una filla meua, evidentment, m'havera enterat.
Imagine que ací comenten de lo que s'enteren i donen la seua opinió, igual que tu tens la teua.
O es que tu sapas tot el que ha passat, les 24 hores?

Anònim ha dit...

Pues lo que no es sap no es posa. Quan sapiau segur que no hi han hagut "incidents", entonces publiqueu la notícia. Quina pressa de publicar en 24h si no s'entereu de la pel.lícula?

Anònim ha dit...

Tu el penses que açò és El PAIS o EL MUNDO, o que son l'agencia UNITED PRESS.
Imagine que fan lo que poden.
I si no t'agrada, pues aixo, comprat EL Pais, que eixos si que tenen mitjos i diners per a posar coses.

Anònim ha dit...

Quan el tripartit feia algo malvosaltres sense mitjos ni diners publicaveu mes apresa les notícies que el EL PAÍS i EL MUNDO junts

Anònim ha dit...

A vore, al borinot del tripartit. Una cosa són els incidents, i altra les incidències. S'informa de que una persona ha resultat ferida de forma fortuita i involuntària durant una verbena. Això és una incidència. Si haguera sigut una agressió estaríem parlant d'un incident. Però la ràbia d'haver perdut les eleccions i el poder després d'una gestió catastròfica pot més que tot el sentit comú. Borinot.

Anònim ha dit...

Escolta, i el borinot eixe del tripartit perquè no diu res de les 16 fotos d'Agustina al llibre de festes de l'any passat? D'això no cal fer comentaris? Els comentaris són selectius?

ARC IRIS SIMAT ha dit...

No es permeten comentaris amb al·lusions personals a qui no ostenta cap càrrec públic.

Anònim ha dit...

10 d’agost de 2012 13:13 que sabut ens a surtit el peperet .al mateix verb li dona la explicaciò que li pasa per els collons i es queda mes tranquil que un perol d'arros.ara mos dius la diferencia entre el melo de tot l'any i el de pell de sapo.

Anònim ha dit...

Això eres tú un bon sapo incult.........

Anònim ha dit...

Podrieu explicar clarament que va passar amb eixa xica, qui siga, i parlar més clar? Els que no estavem no ens enterem.

Anònim ha dit...

Ací no es pot explicar res de res.
Els fanàtics d'un costat enseguida dieun que eres comuniste.
I a continuació el fanàtics de l'atre costat diuen que eres pepero.
Aixina de trist i de baixet, està el nivell.
Jo no se com tenen tanta paciencia estos de l'arc.

Anònim ha dit...

El que està clar és que a Simat no ens respectem gens els uns als altres.
Es pot parlar i opinar però amb educació i sense ofendre. Sino quin exemple donem als forasters i a les futures generacions?