dissabte, 4 d’agost del 2012

OLIMPÍADA D'ABUSOS


Tres fàbriques xineses que elaboren joguets de les mascotes dels Jocs Olímpics de Londres 2012, violen els drets dels seus treballadors
Els empleats han de treballar 11 o 12 hores al dia i sis dies a la setmana per a produir les mascotes olímpiques, a voltes des del matí fins a la mitjanit. Una marató en el qual ningú els va a aplaudir.
Segons un informe de l'organització Estudiants i Professors Contra les Males Conductes Corporatives, les fàbriques (Yancheng Rainbow Arts, Dongguan Xinda i Shenzhen Shiwei) col·laboren directament amb el comitè organitzador dels Jocs de Londres. Malgrat açò, no respecten el codi ètic elaborat per aquest per a la fabricació de 'souvenirs olímpics'.
L'ONG ofereix una llarga llista de maltractaments als treballadors, que inclouen més de 120 hores extra mensuals, exposició perllongada a substàncies tòxiques (alguns es queixen que la seua saliva canvia de color pel contacte perllongat amb productes químics) o excessius càstigs (de fins a la meitat del salari diari) si arriben cinc minuts tard a la factoria.
I mentre nosaltres aplaudim les proeses atlètiques des del sofà, que es foten els treballadors.