dilluns, 6 d’agost del 2012

OLIMPÍADA D'ABUSOS (II)

La inauguració dels Jocs Olímpics de fa uns dies va ser un jornada important a Aràbia Saudita. Sarah Attar i Wodjan Ali es van convertir en les dues primeres dones d'aquest país a participar en uns Jocs Olímpics. Ha costat 116 anys que açò succeïsca, però encara és absolutament insuficient.
Les dones saudites pateixen un dels nivells de discriminació de gènere més alts del món. Si volen casar-se, treballar, anar a escola, prendre un mitjà de transport públic, anar al doctor, han de demanar permís al seu “guardià”, un home de la seua família. Si els Jocs se celebraren a Aràbia Saudita, les dues atletes que competeixen a Londres no ho podrien fer.
Aràbia Saudita encara arreplega intolerables violacions dels drets de les dones, com la prohibició de conduir. Negar aquest dret és, al cap i a la fi, negar a les dones el dret a la llibertat de moviment. 
A més, el càstig per saltar-se la prohibició és inhumà. Fa uns mesos, una dona saudita va ser condemnada a 10 fuetades per rebutjar aquesta restricció.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com tantes coses en este mon, tot es una hipocresia, les olimpiades també.
Com dia un articul que fa temps publicaren ací, vares de medir diferents per a cada país.