divendres, 23 de novembre del 2012

BAIXADA SIMBÒLICA DE LA TAXA DE FEM


El Govern Local de Simat va presentar als grups de l'oposició a la comissió informativa de dilluns passat una proposta de modificació de l'ordenança fiscal que regula la imposició de la taxa per recollida de fem, i que preveu una baixada dels preus, encara que simbòlica.
Cap grup s'oposarà a esta proposta al ple previst el dilluns. No obstant, EU-Arc Iris és partidària d'una revisió més profunda de les ordenances fiscals que suposa, entre altres aspectes, la desaparició de l'impost potestatu sobre construccions, instal.lacions i obres, que va instaurar l'anterior govern del tripartit. Este impost no representa ingressos significatius per a l'ajuntament, però el particular que es veu obligat a fer una obra ha de fer front a un impost que li pot representar centenars. També es proposarà recuperar les bonificacions sobre la taxa de fem que va reduir l'anterior govern local, i que afecten a persones majors que viuen soles i tenen pocs ingressos. 
El grup socialista, per la seua banda, ha proposat augmentar a 292 euros la taxa de fem per a les entitats bancàries que tenen oficines de menys de 120 metres quadrats, que ara paguen 126 euros. Sembla una proposta poc encertada, realitzada sobre la màxima de que "pague qui més tinga". Tanmateix, és un miracle que amb el volum de moviment de diners que hi ha a Simat encara hi hagen oficines bancàries obertes. 


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ingressos em tenim la majoría de simaters pocs. Paguem l'aigua quan entra i quan ix de casa i de fem no cal ni dir-ho. Faltava el dixoset reciclatge o el que siga la nova taxa que paguem de fa un parell d'anys. Els preus estàn desorbitats: llums, telèfons, gasolina, menjar... Les medicines un desastre. I faena res de res..... La situació està tornant-se insuportable.

Anònim ha dit...

i la contribucio mes cara que Nova York

Anònim ha dit...

persones majors amb pocs ingresos però amb 7 propietats totes pagades. Ja està bé de demagògia, perqué no té que pagar un vell amb 500 euros de paga i tot pagat i si que té que pagar un Sr/a que guanya 1000 euros i 600 euros d'hipoteca amb dos fills a càrrec. Aquesta proposta pareix comprar vots més que voler ajudar a qui realment ho necessite. Crec que hi ha que exprimir un poc més el cervell abans d'anar fent propostes que poden ser descabellades.

Anònim ha dit...

Les propietats no estan MAI totes pagades, hi ha que pagar una hipoteca de per vida per a mantindre a tots els politics lladres i al seu entorn.