dimarts, 6 de novembre del 2012

LA MANCOMUNITAT DÓNA UNA NOVA MOSTRA DE LA SEUA PRESCINDIBILITAT

Mentre l'Escola de Persones Adultes de Tavernes ha deixat sense plaça molts veïns i veïnes de Simat i Benifairó, sobretot en els cursos de valencià, la Mancomunitat de la Valldigna oferta hui una actuació estelar per a la confecció de rebosteria amb xocolata, amb un curs intensiu que es celebra entre hui i demà a la Casa de la Cultura de Simat.
Està molt bé això de capacitar al personal com a mestre xocolater, però eixes activitats s'han d'oferir en un ordre de prelacions, per davant de la qual ha d'estar la possibilitat de que els valldignencs que desitgen cursar estudis a escoles d'adults, ho puguen fer.
És evident que l'EPA de Tavernes és de Tavernes, però també és evident que si la Mancomunitat detecta demanda d'aquest servei en l'àmbit de la Valldigna, ha d'exercir com a Mancomunitat i disposar allò possible per a que ningú es quede sense plaça.
Haguera estat bé, per exemple, promoure un conveni dels ajuntaments de la Valldigna per tal d'ampliar l'EPA de Tavernes amb la finalita d'atendre tota la demanda de places. El pitjor, no obstant, és que la Mancomunitat estava ocupada en organitzar un curs de rebosteria de xocolata. Estem en les de sempre, quan hi ha un problema d'àmbit valldignenc, la Mancomunitat s'inhibeix.
Per tal de pal.liar aquesta ineficàcia, cal informar de que l'Ajuntament de Simat té obert el termini per inscriure's al curs de valencià que es va iniciar amb èxit i demanda l'any passat. No és específicament una escola d'adults, però s'hi podria semblar en un futur.