divendres, 25 de gener del 2013

GANDIA ABANDONA LA MANCOMUNITAT DE LA SAFOR


“Gandia abandona la Mancomunitat de Municipis de la Safor. Aquest alcalde té paraula i la compleix: va a pagar-se als treballadors del Centre de Reinserció Social (CRIS) abans que finalitze gener. I qui vulga fer política des de la Mancomunitat que es dedique a això però sense Gandia. Nosaltres volem pagar, tenim els diners i la transferència s’anava a realitzar però els senyors de la Mancomunitat l’única cosa que posen són pegues. I s’ha acabat la festa. Les llums s’han obert i qui vulga mantindre aquest ens per fer partit i política, que se’l pague”. Són les dures i clares paraules que l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, ha abocat hui en una roda de premsa històrica atès que, entre altres coses, ha acusat clarament als dirigents de la Mancomunitat de voler fer política a costa de l’Ajuntament de Gandia.
“Aquest alcalde -ha recordat Torró-, es va comprometre a pagar als treballadors i no va a acceptar que, després d’intentar de totes les maneres hagudes i per hi haure d’arribar a un acord i que els treballadors del CRIS, que fa set mesos que no cobren, puguen percebre els seus salaris cada mes a partir del 2013, ara resulta que s’han de reunir els partits, fer un plenari, consultar-ho…. Això així no pot funcionar i els treballadors han de cobrar”.
El regidor d’Hisenda, Guillermo Barber, ha revelat també que quan s’anava a fer la transferència bancària perquè els treballadors del CRIS cobraren, “la Mancomunitat no va garantir la destinació final dels diners, és a dir, les nòmines dels treballadors. I per això, s’ha pres aquesta decisió”.
El propi alcalde ha lamentat que “els dos que manen i qui es deixa portar, vulguen jugar a política amb un tema tan delicat com és que els treballadors del CRIS cobren i, en conseqüència, que se segueixca prestant el servei. I amb Gandia no van a comptar per jugar a la burocràcia i la política. La nostra prioritat és que es continue prestant-se el servei del CRIS.
L’alcalde de la ciutat, Arturo Torró, ha explicat que la decisió de eixir-se’n de la Mancomunitat està presa, “i si pot ser hui no serà dilluns, però haurem de complir uns tràmits com la convocatòria de la Junta de Portaveus, de Govern i un plenari, però ja no hi ha marxa enrere. Que els quede clar a els qui posen traves i travetes al Govern de Gandia pel fet de ser un Govern del Partit Popular. S’ha acabat la festa”.
Tancant aquest apartat, l’alcalde ha anunciat que, una vegada fora de la Mancomunitat l’Ajuntament de Gandia seguirà recolzant els centres especials i que es gestionaven des de la Mancomunitat atès que, les ajudes arriben de la Generalitat i el Govern de Gandia garanteix que cap dels tres centres quedarà desatès, tant per a escolars de Gandia com de tota la comarca.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Això es vea vindre.
Les mancomunitats que en principi semblaven una bona manera de coordinar-se el pobles, per culpa de la mediocritat política que tenim, han acabant siguent una burocràcia i un lloc per a tindre càrrecs i fer-se fotos.
I això també és una altra forma de tirar els diners, o siga, de corrupció.

Anònim ha dit...

Tota la raó del mon, mondial. Costa mes administrar les Mancomunitats que la gestio que fan.

Anònim ha dit...

A veure si este equip de govern que tenim ara a Simat va refleccionant sobre el tema. Simat perteneix a dos Mancomunitats. Es productiu per a Simat esta situació?.

Anònim ha dit...

Pos va ser que no.Les mancomunitats son una lacra mes de l'actual sistema de administrar la politica.