divendres, 11 de gener del 2013

L'ECONOMIA I EL RUC QUE TREBALLAVA SENSE MENJAR

Els "savis" del Fons Monetari Internacional (FMI) acaben de confessar que s'han equivocat greument en els remeis i polítiques pensats per a atacar la greu crisi econòmica que patim a Espanya juntament amb altres països d'Europa.
Reconeixen que els efectes del dràstic ajust fiscal sobre l'activitat econòmica són letals en la caiguda del consum privat, la inversió i l'increment de la desocupació.
Diuen que el seu error ve per considerar en els seus estudis que una suposada retallada fiscal del 1% provocaria una reducció en l'activitat econòmica d'un 0,5%. La realitat, analitzada pel propi FMI, ha sigut molt diferent. Una retallada del 1% ha reduït l'activitat econòmica, més del doble que la prevista.
Açò que els “savis del FMI” no havien previst, ja ho intuïa la immensa majoria de la "ciutadania ximple", i així ho venia denunciant i mobilitzant-se.
El resultat final ha significat una major vulnerabilitat d'Espanya davant l'avarícia dels mercats financers, que ràpidament van deprimint més i més la nostra economia, espentant-la sense nord a polítiques ineficaces que van matant, poc a poc, la nostra ja feble base econòmica.
Unes conseqüències que els nostres "savis del FMI” han descobert molt tard, quasi tan tard com la d'aquell camperol que volia que el ruc treballara sense menjar.
Aquell ingenu camperol tenia un ruc, i pensant en la manera d'estalviar, se li va ocórrer ensenyar-li a treballar sense menjar. Així que va començar reduint-li gradualment la ració diària de menjar. Van passar els dies i el camperol estava content pels progressos de l'animal.
Un dia l'animal va deixar de menjar i va seguir treballant, així que l'amo es va dir satisfet: Ja ho he aconseguit!
Però, als dos dies següents, es va trobar al ruc mort, i, en veure-ho, l'ingenu camperol va exclamar, com ara exclamen els nostres "savis" del FMI, quina llàstima, i quina mala sort tinc! ara que ja havia aconseguit ensenyar-li al ruc a treballar sense menjar, va i se'm mor.