diumenge, 24 de març del 2013

DESALLOTGEN LA RESIDÈNCIA D'ANCIANS DE LA DROVA



foto: alba escrivà
L’incendi forestal declarat en la vesprada d’aquest diumenge en el terme municipal de Barx ha obligat al desallotjament preventiu de 168 persones d’una residència de la tercera edat de la Drova, entre els quals hi ha veïns de Simat, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències. Els ancians de la residència han estat traslladats a un centre de Carlet.
Així mateix, la directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Emergències de la Generalitat, Irene Rodríguez, s’ha traslladat a la zona per a comprovar ‘in situ’ l’evolució del foc.
El vent està dificultant les labors d’extinció i, a més, amb la caiguda de la nit s’han retirat els mitjans aeris.
El regidor socialista de Simat Álvaro Alminyana, que ha sigut testimoni de l’inici del foc i que ha telefonat al 112 als pocs minuts de començar les flames, ha criticat la tardança dels mitjans aeris.
El regidor relata que “hem anat a dinar a Barx amb els xiquets, i després de passejar fins la nevera, ihem vist un xicotet foc a la falda de la muntanya, pegat a Barx.Hem decidit telefonar inmediatament al 112, i ens han dit que ja havien rebut l’avís. Eixe xicotet incendi en 10 minuts ha consumit tota la muntanya i ha passat al darrere. Hem anat cap a les Foies en cotxe, i allí hem vist que ja teníem el foc damunt. Està clar que poden passar imprudències, això possiblement no es pot controlar, però el més lamentable de tot és que ha aparegut un sol helicòpter i el segón l’hem vist aparéixer a les 7 de la vesprada, hora i mitja després de que començara tot i ja amb la nit quasi damunt”. El regidor ha dit que denunciarà la manca de mitjans al ple que Simat té previst celebrar este dilluns.