divendres, 29 de març del 2013

FRA PERUTXO AMENITZA LES VISITE GUIADES AL MONESTIR DURANT LES PASQÜES


L'antic monestir de la Valldigna ha organitzat una visita dinamitzada pel recinte i els seus voltants, que estarà guiada per un actor que encarna a Fra Perutxo.
Segons informa la Generalitat, aquesta iniciativa s'emmarca en el seu programa d'activitats especials, amb motiu de les festes de Pasqua, per a aquest divendres, dissabte, diumenge, el dilluns i els dies 6, 7 i 8 d'abril.
El monestir ofereix una ruta guiada a peu entre tarongers, des de l'antiga mesquita de la Xara al recinte monacal de la mà del personatge de Fra Perutxo.
Així, aquest recinte, que va ser visitat per reis i prínceps de la corona d'Aragó, ara es podrà conèixer acompanyat per Fra Perutxo, l'emblemàtic frare del monestir que, amb un toc d'humor, guiarà per a descobrir els lloc més espectaculars d'aquest monestir cistercenc de 700 anys d'antiguitat.
La visita, que té una durada aproximada de tres hores, s'inicia amb un passeig guiat en plena naturalesa, i entre tarongers, des del monestir de la Valldigna a l'Ermita de Santa Anna, antiga mesquita musulmana de la Xara.
Després d'aquest recorregut es realitzarà la visita a l'Ermita de Santa Anna, antiga mesquita única a la Comunitat Valenciana en la qual es poden apreciar els vestigis de la mesquita musulmana i la seua reconversió en ermita cristiana.
Una vegada que s'ha realitzat el trajecte per l'Ermita de Santa Anna tindrà lloc la visita a l'exposició temporal en el refetor amb imatges de la rehabilitació del monestir i, a continuació, tindrà lloc la visita a animada amb Fra Perutxo.
Segons les mateixes fonts, la fundació de la Generalitat Jaume II el Just té com a objecte i finalitats essencials la recuperació, potenciació, posada en ús i divulgació de l'antic Monestir de la Valldigna, fundat pel monarca Jaume II el Just.