dimecres, 1 de maig del 2013

EU-ARC DEMANA A L'AJUNTAMENT QUE S'ADHERISCA AL PROGRAMA D'ASSISTÈNCIA EN MATÈRIA LINGÜÍSTICA


EUPV-Arc Iris demanarà al govern local de Simat que sol.licite adherir-se al Programa d'Assistència en matèria lingüística, desenvolupat per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació. El termini d'inscripció s'acaba d'obrir, i els ajuntaments poden presentar les seues instàncies fins al pròxim 31 de maig.
El servei oferit a través del programa varia en funció de l'existència d'Oficina de Promoció del Valencià en el municipi. L'assistència tècnica es prestarà a municipis de menor capacitat tècnica i de gestió amb prioritat als menors de 25.000 habitants, per als ajuntaments i mancomunitats que disposen d'oficina de promoció o de personal tècnic de normalització lingüística, i als menors de 15.000 habitants per als quals no disposen d'aquests serveis.
El programa inclou material de campanyes de foment del valencià, assistència tècnica per a traducció i correcció de textos, assessorament en llenguatge administratiu i jurídic, formació en valencià, cursos de capacitació lingüística i adaptació a les noves tecnologies.
Per als ajuntaments que ja disposen de personal qualificat, les ajudes es concreten en formació específica i en el disseny de noves campanyes de foment del valencià. El curs d'enguany està dedicat a com comunicar en el món 2.0, com elaborar textos expositius i la paremiologia aplicada.
El regidor d'EU-Arc Iris a l'Ajuntament de Simat, Víctor Mansanet, ha estat un dels qui més ha destacat en la tasca de formació en valencià robant-se temps ell mateix per oferir cursos oberts a tots els veïns, vàlids per a preparar els examens de la Junta Qualificadora. EU-Arc Iris ha tingut sempre clar que al marge del color polític del govern local de torn, no hi ha obstacle per insistir en polítiques culturals i de normalització lingüística.