dijous, 19 de setembre del 2013

TAVERNES EN FESTES: INSISTISC CONTRA LA BARBÀRIE

Article de Marc Cabanilles
Publicat a Levante-EMV el 18-09-2013


Sembla que en Tavernes governa una coalició d'esquerres, formada per socialistes i nacionalistes.
Sent així, és fàcil suposar, que enfront de situacions injustes o degradants , aquest govern no es resignarà a mirar cap a un altre costat, com si res passara: La corrupció, l'atur, la defensa de les llibertats i drets civils, violència de gènere, el balafiament, l'atac a l'educació i sanitat públiques etc.,....
Però també, i encara que poguera semblar menys important, se suposa que tampoc fomentarà, ni participarà, ni recolzarà el maltractament a altres éssers vius, en aquest cas amb un format d'espectacle "popular" taurí.
Doncs resulta que no. Fins a ací haguérem pogut arribar. Què vol aquest idiota que escriu, que perdem les eleccions municipals en el 2015?
El maltractament animal està tan arrelat que molts, fins i tot els que es diuen d' esquerra, ho confonen amb tradició i fins i tot, alguns amb cultura.
Especialment greus són aquestes situacions quan els qui les fomenten són persones, institucions o organismes que es titulen progressistes o d'esquerres, doncs sent així, se suposa que la solidaritat, el respecte i la sensibilitat, haurien de prevaldre sobre qualsevol altra consideració de caràcter lúdic, econòmic o polític.
Per a no enfrontar-se al problema, tot sembla justificar-se en la tradició, com si el fet que alguna cosa siga tradicional, implicara que siga bona o convenient (l'ablació del clítoris a les xiquetes en algunes tribus africanes també és una tradició mil•lenària, o l'esclavitud també va ser una tradició des de temps remots, fins i tot, la inquisició religiosa va arribar a ser una tradició).
Se suposa que l'esquerra hauria d'acabar amb aquest tipus de pràctiques humiliants, però prefereixen mantenir-les abans que perdre popularitat, abans que contrarestar amb arguments, abans que perdre vots. I així, any rere any, elecció després d'elecció, anem ampliant el camp d'els qui pensen que descarregar les frustracions i la ràbia contra els animals, és una tradició que val la pena conservar i passar-la de pares a fills. Si espectacle i diversió és el que busquen, no seria millor que s'apuntaren a una secta catòlica (com per exemple el opus dei) i es flagel•laren amb els cilicis tots els divendres en la places públiques?
Fins en açò ens ha eixit malament aquesta "democràcia" fallida, on ens trobem a alcaldes "d'esquerra", ressuscitant tradicions bàrbares, que igual que en altres aspectes (laborals, educatius, sanitaris), l'únic que aconsegueixen és fer-nos retrocedir al passat.
Aquesta diversió basada en el menyspreu i falta de respecte cap als animals, és un bon indicador del penós grau de civilització que hem aconseguit. Creiem ser molt avantguardistes, molt moderns, disposem de qualsevol avanç tècnic, creiem que dominem la naturalesa, ... però per a divertir-nos, per a passar-ho bé, per a matar el temps, per a no avorrir-nos, encara tenim "la necessitat" de maltractar, humiliar, fer patir a altres éssers que ens acompanyen en el nostre breu trànsit per aquesta vida. No ens adonem, que en el fons, som una espècie totalment prescindible per a l'evolució del planeta, al que, definitivament, li aniria millor si els humans no existiren.
El fet que un país, una ciutat, un barri que per a divertir-se necessite fer del maltracte animal un costum, solament s'explica per la presència d'un tremend complex d'inferioritat. I com sol ocórrer amb tots els complexos, és més còmode intentar ocultar-ho, dissimular-ho o maquillar-lo, que enfrontar-se a ell per a poder superar-ho.
I com no espere que res ni ningú els faça canviar, es diguen d'esquerres o dretes, per al 2016 vostès insistisquen a preparar els seus espectacles taurins, que jo seguiré insistint contra la barbàrie.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja parla "la catedra". Tots son ruins, ignorants.

Anònim ha dit...

Ací, els únics "roins i ignorants" son aquells que maltracten a altres per a divertir-se

Anònim ha dit...

Per al primer:
Apart de parlar de càtedres, tu tens alguna opinió sobre l'assumpte que tracta l'articul?

Anònim ha dit...

Jo el que trobe a faltar per part de Marc Cabanilles i altres il·lustres esquerrans o pseudoesquerrans simaters és el mateix atac visceral que hi gasten cap a l'ajuntament valler en les qüestions relacionades a les malifetes dels feixistes que ara ocupen l'ajuntament simater. Males i viperines llengües diuen que hi ha un pacte de baix la camilla entre EU-ACIS i el PP simater

Anònim ha dit...

Ni cas, en festes de Simat l'únic partit que va criticar els bous i l'espectacle taurí infantil va ser l'Arc. Esta falsa progressia desorientada i rencorosa no té eixida hui per hui a Simat.

Anònim ha dit...

Efectivament, la "falsa" progresia es criticar el maltracte com a diversió.
La progresia autèntica es permitir i organitzar eixos maltractes, i a més voler fer creure que és una cosa "cultural".
I després ens queixem de que tot va com va.
Estem apanyats !!

Anònim ha dit...

En assumptes taurins, les malifetes dels feixistes que ocupen l'ajuntament de Simat, son les mateixes malifetes que quan l'ocupen les progresies: Els dos bandols organitzen els mateixos actes.