dijous, 17 d’octubre del 2013

ELS SIMATERS ALFONSO MANSANET I DAVID LLÁCER TORNEN A ACTUAR JUNTS AMB LA VALL DIGNA BRASS BAND


La Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna acull este dissabte 19 d’octubre el concert de la Vall Digna Brass Band, un grup dels que solen ser habituals als Estats Units d’Amèrica, Regne Unit, Alemanya i altres països del centre d’Europa, però no a Espanya. Està format pels instruments de vent metall que podem observar en les nostres bandes: trompeta, trompa, trombó tenor, trombó baix, bombardí, tuba baixa i tuba contrabaixa. També bateria, xilòfon i guitarra baixa.Col·laboren en el concert, entre altres, els simaters Alfonso Mansanet Serrano (tuba de la Banda Municipal d’Albacete), i David Llàcer Sirerol (tuba de l’Orquestra Municipal de València).
Serà el dissabte 19 d’octubre a les 20:00 hores. Els veïns de Tavernes podran gaudir del concert de Vall Digna Brass Band, una banda que va nàixer arran de les audicions dels alumnes de l’Escola de Música de la Societat Unió Musical Santa Cecília de Barx, que fan música de cambra en quartets, quintets i altres agrupacions reduïdes. En un primer moment es va denominar Brass Ensemble Barx (2006) i estava format per una trompa, quatre trombons, dos bombardins i una tuba, tots ells alumnes de l’Escola de Música de Barx. Però, amb la incorporació al grup de nous músics i de nous instruments, va adoptar el nom actual.
Els components són de diferents localitats: Ador, Beniatjar, Benifairó, Barx, Benirredrà, Canals, Cullera, Corbera, Daimús, Gandia, Grau de Gandia, Guadassuar, La Font d’En Carròs, La Pobla del Duc, Llutxent, Llanera de Ranes, Montesa, Novetlè, Palma de Gandia, Ràfol de Salem, Simat, Tavernes, Valencia, Villalonga i Xeraco.
La regidora de Cultura, Pilar Altur, recomana a tots els aficionats “que no deixen d’acudir a gaudir d’una experiència musical enriquidora i d’un gran nivell, que no és habitual en els circuits culturals. Tavernes té una gran cultura musical i uns grans professionals que estan presents en nombrosos projectes nacionals i internacionals”.
El seu nivell musical va des dels estudiants de grau mitjà o superior fins als titulats en grau superior. L’objectiu de Vall Digna Brass Band és promocionar els instruments de vent metall i fomentar l’intercanvi d’experiències musicals entre els seus components. Els arranjaments de totes les obres que s’interpreten en el concert han estat fetes pel director del grup, Fernando J. Chorro Plancha.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A este grup de gent son als que realment deguem de donar tot el nostre suport. ANIM Y MOLTA SORT EN LA VOSTRA TASCA.